Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje hamn har fått klartecken och fortsätter växa

12 maj 2020

Nu startar byggnationen av den tredje och sista etappen i Norrtälje hamn. Beslutet möjliggör mark för 800 bostäder, hotell, badplats och Norrtäljes största torg.

Visionsbild av Norrtäljehamn

Visionsvy av Norrtälje hamn

Det står klart sedan kommunfullmäktige på måndagen sa ja till investeringen.

–I och med det här beslutet kan vi fortsätta att fullfölja bygget av visionen att staden ska möta vattnet och att vi kan på ett helt annat sätt möjliggöra bygget med destination av Norrtälje stad, säger Roger Gustafsson, projektchef KSK.

Det kommer att byggas flera hundra meter ny kaj, en stor badplats, grönskande parkytor och Norrtäljes största torg där marknader förväntas sälja frukt och grönt i framtiden. Området beräknas vara färdigställt kring år 2030.

–Nu kommer vi intensivt börja planera för kvartersmarken, markanvisningstävlingar och vidare detaljplaneringar av områdena, säger Pernilla Logren projektledare Norrtälje hamn.

Under sommaren kommer promenadstråket längs vattnet öppnas upp så alla kan gå runt bygget. Bron Havslänken planeras vara färdig till våren 2021.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.