Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Anette Madsen ny kommundirektör i Norrtälje kommun

20 maj 2020

Anette Madsen blir ny kommundirektör i Norrtälje kommun. Hon kommer närmast från jobbet som departementsråd på Infrastrukturdepartementet, och har lång erfarenhet av arbete inom regeringskansliet.

Anette Madsen, ny kommundirektör.

Anette Madsen har 20 års erfarenhet av arbete som hög tjänsteman på regeringskansliet, de senaste tio åren i ledande positioner. I dag är hon departementsråd på Infrastrukturdepartementet, ett departement som hon även haft ett stort ansvar för att bygga upp. Hon har arbetat under fyra olika regeringar och är tjänsteman ut i fingerspetsarna och vet hur viktig rågången mellan politiken och tjänstemannaorganisationen är i en politiskt styrd organisation.

– Jag är väldigt nöjd med den här rekryteringen. Anette Madsen är en riktigt vass, erfaren och handlingskraftig ledare med lång erfarenhet av politiskt styrda organisationer som kommer vara bra för vår kommun, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Rollen som kommundirektör blir ny för Anette Madsen, men Norrtälje kommun är ingen nyhet för henne eftersom hon är född och uppvuxen i Hallstavik.

– Det är med glädje och förväntan jag tar mig an det här uppdraget, inte minst eftersom det är min gamla hemkommun. Jag ser mig som en möjliggörare, bland annat genom min erfarenhet av ekonomistyrning, att säkerställa strukturer och att hitta gemensamma kulturer så att man undviker arbete i stuprör, säger den blivande kommundirektören Anette Madsen.

– Anettes Madsens erfarenheter från regeringskansliet kommer vara till stor nytta för oss och jag välkomnar henne hem till Norrtälje kommun, säger Anders Olander (C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

– I det spännande och utmanande läge som Norrtälje kommun befinner sig i känns det bra att vi får en så erfaren och handlingskraftig ledare vid rodret, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

– Det är bra att rekryteringsprocessen är klar och att organisationen får en permanent ledare på plats. Det har varit en spännande och lärorik tid att vara tf kommundirektör i Norrtälje och jag har arbetat intensivt tillsammans med hela verksamheten sedan november, inte minst med att hantera coronakrisen. Det fortsätter jag givetvis med tills Annette tillträder och då återgår jag till min tjänst som HR-och kommunikationsdirektör. Jag lämnar med varm hand över ledarskapet till Anette när hon börjar hos oss i höst, säger Charlotta Tillbom, tillförordnad kommundirektör.

Formellt beslut om att anställa Anette Madsen som kommundirektör tas vi kommunstyrelsens sammanträde på måndag 25 maj. Anette Madsen tillträder tjänsten den 7 september.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.