Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Akut behov av jourhem och familjehem

13 maj 2020

Har du lite trygghet över? Just nu är behovet mycket stort av familjehem, jourhem, kontaktperson och kontaktfamilj. Du som vill veta mer om uppdragen är varmt välkommen att kontakta Socialkontoret.

Flicka syster och mamma i kajaker

Norrtälje kommun har stora behov av att erbjuda behövande barn en trygg hemmamiljö, och där kan du vara med och hjälpa till. Behovet av fler familjehem och jourhem är just nu akut, och därför söker vi frivilliga.

– Vi har under många år haft akut behov av nya uppdragstagare av olika slag för att fylla på vår ”bank” med uppdragstagare. Detta skulle ge oss bättre möjligheter att kunna matcha varje barn/ungdoms enskilda behov, säger Sanna Lejon, enhetschef på uppdragsenheten vid socialtjänsten på Norrtälje kommun.

Kommunen letar efter familjehem och jourhem i Norrtälje kommun med omnejd som kan tänka sig att ta emot barn som är i behov av stöd och omtanke. Vi ser gärna djurfria uppdragstagare. Du som uppdragstagare får stöttning av socialtjänsten, bland annat genom en egen familjehemssekreterare.

Om uppdragen

Familjehem

Som familjehem öppnar du upp ditt hem och din familj för ett barn, ett syskonpar eller en ungdom. Du samarbetar med socialtjänsten och tillgodoser barnets behov av kontakt med sina anhöriga.

Jourhem

Ett jourhem är ett hem som med kort varsel kan ta emot ett barn, ett syskonpar, en eller flera ungdomar. Barnet eller ungdomen stannar i hemmet under en utredningstid, i väntan på att få komma till familjehem eller flytta hem igen.

Kontaktperson till ett barn eller en ungdom

Som kontaktperson träffar du ett barn eller en ungdom vanligtvis på fritiden någon eller några kvällar i veckan eller på helgerna. Du kommer att vara som en ”vuxen kompis” som barnet eller ungdomen kan prata och göra olika fritidsaktiviteter med.

Kontaktfamilj

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller ett syskonpar i ditt hem ett antal dygn per månad, kanske även något lov. Gemensamt för alla barnen är att de behöver ett utvidgat nätverk för att de ska fortsätta utvecklas på ett bra sätt. Det är ett mycket uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar och kontaktfamiljen blir ofta viktiga personer i barnets liv. 

Intresserad av uppdrag?

Lämna intresseanmälan här via vår hemsida eller kontakta enhetschef Sanna Lejon på telefon 0176-747 33 eller sanna.lejon@norrtalje.se

För att försäkra oss om att de barn och ungdomar vi placerar får det bra i sina familjehem ingår alltid hembesök, intervjuer, referenstagning och kontroll i olika register i våra utredningar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.