Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Studentfirande i Norrtälje kommun

30 april 2020

Alla gymnasieskolor i Norrtälje kommun har med anledning av covid-19 gemensamt beslutat att ställa in det traditionella studentfirandet med utspring, flak med korteger och middagar i gymnasieskolans regi. På de olika gymnasieskolorna kommer det endast bli betygsutdelning i mindre elevgrupper på olika tider.

Glada studenter firar med konfetti i luften.

– Studenten är en stor händelse men i den situationen som nu råder tycker vi att det är bättre att vara försiktiga. Alla gymnasieskolor i kommunen, såväl kommunens egna som friskolorna, har tagit ett gemensamt beslut för att elevernas studentfirande ska ha samma beslutsgrund att utgå från, säger Jenny Nordström förvaltningsdirektör för kommunens barn- och utbildningskontor.

Det är sedan tidigare klart att det inte blir något traditionellt firande i juni vare sig i Stockholms län eller i Uppsala. Orsaken är Folkhälsomyndighetens allmänna råd om social distansering. Beslutet att stoppa utspring, även i mindre grupper, är grundat på en bedömning att det skulle innebära en förhöjd smittorisk eftersom det kan bildas större folksamlingar utanför skolorna eller efteråt ute i kommunen.

Det olika gymnasieskolornas skolchefer och rektorer säkerställer och arbetar nu för att samverka med de berörda avgångsklasserna om en eventuell senareläggning av studentfirandet.

Anette Holmsten
Rektor, Carl Wahrens gymnasium

Gustav Johansson
Rektor, Rodengymnasiet

Thore Karlsson
Rektor, Ekebyholms gymnasium

Carina Köhl
Rektor, Balder hus gymnasiesärskola

Viktoria Lagh
Skolchef, Norrtelje teknikgymnasium

Knut Nygaard
Skolchef, Gymnasiet Norrtälje Kommun

Bo Pettersson
Rektor, Norrtälje Gymnasiesärskola

Mats Ryberg
Rektor, Norrtelje teknikgymnasium

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.