Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så kan du som vuxen hjälpa till under helgen

30 april 2020

Under kommande långhelg ökas närvaron av fältarbetare och vuxna på stan. Och du som vuxen kan också ta ansvar och bidra till att stan blir en trygg miljö! Här hittar du några tips.

Valborg och Första maj är en riskhelg i kommunen då många ungdomar vistas på stan och flera provar alkohol för första gången. Därför kommer kommunens fältsamordnare att samarbeta med fritidsledarna för att stärka upp arbetet ute på stan. De kommer jobba med två bilar och fyra personer, vilket är dubbelt så många som normala kvällar och helger. Fältarbetarna och fritidsledarna kommer också att samarbeta med ordningsvakter och polisen.

Men här kan även du som vuxen hjälpa till.

Under långhelgen är det ett bra tillfälle för både föräldrar och andra vuxna att vara ute på stan och ha en dialog med ungdomarna.

- Valborg och Första maj är en helg då många ungdomar provar alkohol för första gången och då finns det många saker man kan göra som förälder. Dels kan man prata med sina ungdomar hemma kring frågan om alkohol. Dels kan man gå ut på stan, tillsammans med andra vuxna, för att visa att man finns, säger Sofie Ahlholm, folkhälsostrateg på Norrtälje kommun.

Testa hitta ut

Här är några fler tips på hur du som vuxen kan bidra med aktiviteter på stan under andra helger:

Ta en promenad med eller utan ungdomar, promenera med andra tonårsföräldrar eller gör Hittaut-kartan i Norrtälje. Se det som ett ypperligt tillfälle att få din ungdom att tänka på annat genom en promenad eller utmana varandra i vem som kan hitta flest checkpoints i hittaut-kartan. Genom att ta er ut får ni även motion och frisk luft på köpet. Om ungdomarna inte vill följa med ut, gå med andra tonårsföräldrar eller själva.

- Oavsett vad ni gör så gör ni en stor insats i trygghetsarbetet i kommunen genom att synas på våra gator, säger Sofie Ahlholm.

Vill du komma i kontakt med personal som jobbar under helgen kan du ringa fältsamordnarna på telefonnummer 076-6996053.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.