Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ny tjänst hjälper elever träffa kurator och sköterska via nätet

3 april 2020

Coronapandemin slår hårdast mot de mest utsatta och det är då elevhälsan måste vara som starkast. Därför öppnar Norrtälje kommun Elevhälsa Online - en digital tjänst för att öka tillgängligheten till skolsköterska och kurator för elever i kommunens skolor.

Tonårskillar hänger på en parkbänk

För att nå Elevhälsa Online loggar eleverna in i en e-tjänst med Bank-id och kommer då kunna chatta direkt med skolsköterska eller skolkurator, som då har tillgång till elevens personuppgifter för att kunna ge stöd och hjälp. Samtal mellan elev och elevhälsan kommer kunna ske via chatt, telefon eller via vanligt besök. Det går även att nå Elevhälsa Online utan att logga in med Bank-id. Alla som söker elevhälsan digitalt kommer bli kontaktad inom 24 timmar (helgfria vardagar). Allt behandlas enligt den vanliga sekretessen.

Den digitala elevhälsan kommer vara öppen alla helgfria vardagar mellan klockan 07.30 och klockan 19.00, och nås via webben. Tjänsten kommer även vara öppen på skollovens vardagar. De elever som vill kommer fortfarande kunna kontakta kurator och skolsköterska direkt på skolan som vanligt eller via vårt gemensamma telefonnummer 0176-28 34 41.

– Just nu har vi många elever hemma, antingen med anledning av distansundervisning eller för ökad sjukfrånvaro, därför vill vi öka tillgängligheten men även för att det är ett sätt eleverna allt mer kommunicerar på, säger Peter Ceder, chef för den centrala elevhälsan.

Elevhälsa Online riktar sig till alla våra elever i kommunala grundskolan och gymnasiet. För grundskolan är det ett komplement till den vanliga fysiska elevhälsan. Målsättningen är att behålla Elevhälsa Online även när coronakrisen avtagit.

Här hittar du Elevhälsa Online. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.