Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kulturtipset: Den offentliga konsten finns alltid tillgänglig

25 april 2020

I tider där vi rekommenderas att hålla avstånd till varandra och utbudet av aktiviteter begränsas kan ledan kännas stor. Men att promenera i vårsolen är ett hett tips och då rekommenderar vi att man tar vägarna förbi Norrtälje kommuns kulturella utbud av utomhuskonst.

– Vi lever ju i en lite konstig tid nu där vi behöver anpassa oss efter andra förhållningssätt och regler än det vi är vana vid och utomhus är ett väldigt bra sätt att uppleva, titta och också känna på konsten, säger Jimmy Gustafsson konstpedagog på Norrtälje konsthall.

Konst i Societetsparken

En vandring genom Societetsparken ger tillfälle att uppleva de tre verken Hermine Kellers ”Apan”, Bengt Grandins millennieskulptur ”Vinge” och minnesmärket ”Minnesmonument över balternas flykt” av Anders Jansson. Apan är placerad precis vid lekparken i Societetsparken.

– Det är roligt med utomhuskonst för på dem ser man var människorna har känt på konstverket. På apan syns det genom slitage att den blivit klappad över huvudet och axlarna, säger Jimmy Gustafsson.

Offentlig konst i hela kommunen

Offentlig konst finns i hela kommunen och vill du veta vilka verk som finns nära dig kan du ladda ner foldern ”Konst i offentlig miljö” eller hämta den kostnadsfritt i Norrtälje konsthall.

– Och även om livet är lite upp- och nervänt just nu så kan man tänka sig att ur kriser kommer nånting gott och frågan är ju vad vi får se av den här krisen vad gäller konsten. Det är mycket möjligt att om 70 år hittar vi något monument i Norrtälje över den krisen som är nu, avslutar han.

Upplev konst utomhus i Norrtälje kommun

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.