Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunens politiker mötte invånarna digitalt

9 april 2020

Norrtälje kommun anpassar verksamheten efter coronaviruset och under onsdagen hölls ett första digitalt möte mellan invånare och politiker, där deltagarna fick möjlighet att chatta med kommunens politiska ledning om frågor, önskemål och krav i coronavirusets spår.

För att möta kommuninvånarnas frågor och krav och samtidigt minimera risken för spridning av coronaviruset hölls under onsdagskvällen ett första digitalt möte med invånarna och gruppledarna i de politiska partier som är representerade i kommunfullmäktige.

Under mötet togs bland annat frågor om hur kommunen på kort sikt stödjer invånare och näringsliv i ekonomiska svårigheter upp samt hur det påverkar kommunen att allt fler fritidsboende väljer att redan tidigt denna säsong väljer att bosätta sig i kommunen.

Även frågor som att många äldre rör sig ute på stan togs upp och vad kommunen gör för att fler ska förstå och följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Också varför grundskolor och förskolor är öppna, medan vuxenutbildningar och gymnasier är stängda engagerade djupt.

Digitala möten kommer ske så länge det bedöms som nödvändigt och ger politikerna och kommunledning en förbättrad möjlighet att ta del av invånarnas svårigheter och behov på grund av coronaviruset. Det är en mycket viktig del av att med bred politisk överenskommelse kunna fatta de mest avgörande besluten för invånarnas bästa.

Klicka här för att se en repris av mötet i sin helhet.
(Mötet startar cirka 11 minuter och 40 sekunder in i sändningen.)

Tidigare digitalt möte med det lokala näringslivet hölls måndagen den 30 mars.

Tid och länk för nästa möte meddelas offentligt i kommunens informationskanaler snarast möjligt.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022.

Sida 11, målområde 3: Norrtälje kommun ska ha en innovativ och serviceinriktad kommunal organisation – som sätter invånaren först.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.