Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommundirektören: "Vi måste alla ta ansvar för att minska smittspridningen"

3 april 2020

För att minska spridningen av coronaviruset i kommunen är det viktigt att alla följer de gällande råden. – Varje individ behöver ta ansvar nu, säger Charlotta Tillbom, tf kommundirektör.

Norrtälje kommun startar nu en kampanj i syfte att förmå alla kommuninvånare att följa de råd som finns för att minska risken för smittspridning.

– Vi ser hur smittspridningen ökar och att det går fort nu. I Sverige har vi en strategi där vi tror på det egna ansvaret. Det innebär att alla ska ta ansvar för att hålla sig hemma om man är sjuk, är man frisk kan man vara ute men man ska ändå tänka på att hålla fysiskt avstånd till andra. Detta har vi pratat om en längre tid, trots det ser vi att smittspridningstakten ökar och vi behöver nu bli ännu tydligare så att varje individ tar ansvar, säger Charlotta Tillbom och fortsätter:

Sociala kontakten viktig

– För äldre är covid-19 en otroligt tuff sjukdom, men vi har också sett att det inte bara är äldre som drabbas, även yngre har drabbats hårt. Vi måste alla ta ansvar för att minska smittspridningen. Se till att hjälpa behövande, till exempel med att handla. Och glöm inte bort att hålla kontakten med äldre anhöriga och andra som tillhör riskgrupper. Om vi inte hör av oss kommer våra äldre att behöva söka sig ut, den sociala kontakten är väldigt viktig.

Hon påpekar även vikten av att undvika onödiga resor.

– Res inte med kollektivtrafiken mer än nödvändigt och undvik resor till regioner som inte har lika stor smittspridning, säger Charlotta Tillbom.

Så minskar vi spridningsrisken

1.Stanna hemma om du har symtom.

2.Arbeta hemifrån om du kan.

3.Besök inte äldre personer.

4.Tvätta händerna ofta, med tvål.

5.Håll avståndet till andra.

6.Undvik folksamlingar och fester.

7.Undvik alla onödiga resor.

8. Du som är 70 år eller äldre: Undvik nära kontakter, kollektivtrafik och butiker.

Norrtälje hjälper

Behöver du hjälp i och med coronapandemin eller har du möjlighet att hjälpa andra? Gå in på norrtäljehjälper.se och anmäl dina behov eller tjänster.

Gå direkt till norrtäljehjälper.se.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.