Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Handlarna fick hjälp sprida budskap i butiken

9 april 2020

Det är viktigt att hålla avståndet i dessa coronatider. Några som behöver hjälp med att sprida detta budskap är kommunens handlare. Därför har nya affischer tagits fram för att sprida budskapet vid butikerna. På skärtorsdagen var det dags för leverans.

Norrtälje kommun hjälper handlare i kommunen att sprida budskapet att hålla avståndet, under den rådande coronapandemin.

Affischerna har som syfte att förtydliga budskapet till kommunens invånare att ta hänsyn till varandra, att hålla avstånd och att på alla sätt bidra till att minska risken för smittspridning.

- Det är väldigt uppskattat att kommunen gör detta. Det är också bra att vi kommunicerar samma saker från alla håll och kanter, så det blir tydligt, säger Wille Modin som driver butiken Inse i Norrtälje stad, och som var en av de handlare som fick sin affischleverans på skärtorsdagen.

"Skönt att ha nåt att luta sig emot"

Tillsammans med FRG (Frivilliga resursgruppen) sätter kommunen de hjälpbehövande i kontakt med de som kan bistå med hjälp. FRG gör ett stort och viktigt arbete och hjälper kommunen, företagen och föreningarna att nå ut med det material och den hjälp de kan bidra med, till den som behöver hjälp i dessa tider av utsatthet.

- Vi har fått positiv respons på samarbetet. Jag uppfattar att handlarna tycker det kan vara skönt att ha något att luta sig tillbaka mot när man ska be kunderna om att hålla avstånd. Att man då har kommunens skyltar och lappar att falla tillbaka på ger ökat stöd för den enskilde handlaren, säger Benjamin Råd Vaher, näringslivs- och etableringschef på Norrtälje kommun.

Karin Wieslander och Solveig Andersson från FRG var med och delade ut affischerna under dagen. De var båda eniga om att det känns bra att hjälpa till att sprida informationen.

Spreds även i Hallstavik och Rimbo

Även handlarna i Hallstavik och Rimbo fick leverans av affischer. I Hallstavik var det Häveröstiftelsen som hjälpte till med arbetet på plats, och i Rimbo var det den lokala företagarföreningen.

Under den senaste veckan har Norrtälje kommun ökat informationstakten för att förmedla de åtta punkter som Folkhälsomyndigheten gått ut med, allt i syfte att minska spridningen av coronaviruset.

Viktigt följa de åtta råden

Att följa dessa åtta punkter är ett sätt för alla invånare att dra sitt strå till stacken och minska smittspridningen, och via sociala medier kan kommuninvånarna dela med sig av hur de själva bidrar.

Gå in på Facebook eller instagram och visa det du gör för att minska smittspridningen. Tagga ditt budskap med #norrtäljehjälper så fler kan ta del av dina tips. Tack för att du är med och bidrar till Norrtälje hjälper!

Läs mer om Norrtälje hjälper

Här hittar du information om de åtta råden

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.