Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Elevhälsan öppnar stödtelefon för eleverna

10 april 2020

I coronavirusets framfart ökar riskerna för psykisk ohälsa och behov av stöd hos skolelever. Därför öppnas nu Elevhälsans stödlinje, en stödtelefon som är öppen alla helgfria vardagar 07.30-18.00, inklusive skollov.

Elever i skola

Nyligen lanserade kommunen en e-tjänst där elever enkelt kan få kontakt med kuratorer och skolsköterskor på elevhälsan. Då har svar lovats inom 24 timmar, men nu har behovet ökat och därför öppnar Elevhälsas stödtelefon som ett komplement.

– Vi inom elevhälsan i Norrtälje strävar efter att möta elevernas behov där de befinner sig. Nu i den oroande samhällssituation som råder och distansutbildning för en del elever så ser vi ett ökat behov att få prata med någon utomstående, säger Carina Forsberg, enhetschef för barn- och elevhälsans stöd och utveckling

Vem kan ringa till stödtelefonen? 

Till stödtelefonen kan elever eller vårdnadshavare ringa när det finns ett behov att prata med någon. Man behöver inte ha något speciellt ärende för att ringa, utan det räcker med att känna ett behov av att få prata med en professionell vuxen som kan stötta och slussa vidare om det bedöms som nödvändigt.

– Genom att öppna stödlinjen kan vi arbeta förebyggande med de som kontaktar oss och i många fall stötta redan i ett tidigt skede. Det blir en vinnande lösning för alla inblandade där eleven får stöd snabbt och specialistpsykiatrin som till exempel BUP avlastas, säger Carina Forsberg.

Elevhälsans stödlinje

Telefonnummer: 0176-283441
Öppen alla helgfria vardagar 07.30-18.00, inklusive skollov.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.