Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Möjligt söka extra pengar till kultur och idrott

30 april 2020

Kultur- och idrottsutövare har drabbats hårt av den pågående coronapandemin, och därför har regering och riksdag beslutat om ett extra stöd på en miljard kronor. Det är pengar som även kommer Norrtälje kommun till del, men det gäller att söka pengar snabbt!

- Det är viktigt att vi även fortsättningsvis har ett rikt kultur- och idrottsliv i kommunen. Därför vill vi i kultur- och fritidsnämnden uppmana alla berörda, både enskilda utövare och föreningar att ansöka om detta stöd, säger Bengt Ericsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Regeringen gav den 20 mars beskedet att ett stödpaket på 500 miljoner kronor avsätts för att kompensera idrottsrörelsen. Knappt tre veckor senare, den 8 april, antog riksdagen förslaget om att avsätta 500 miljoner kronor i stöd till kulturen för verksamheter som förlorat intäkter till följd av situationen med coronaviruset.

Det finns tre olika typer av stöd riktad till kultur: stöd till enskilda kulturskapare och konstnärer, stöd till filmverksamhet samt stöd till övrig kulturverksamhet.

- Många kultur- och idrottsutövare har drabbats hårt av coronasituationen, och därför vill jag passa på att tipsa om att ta chansen att söka extra pengar. Men det gäller att skynda på, ansökningstiden går snart ut, säger Bengt Ericsson.

Läs mer och ansök här:

Stöd till enskilda kulturskapare

Konstnärsnämnden: www.konstnarsnamnden.se Ansökningsperiod: 28 april-12 maj 2020 och Sveriges författarfond: www.svff.se Ansökningsperiod: 24 april-8 maj 2020

Stöd till filmverksamhet

Svenska Filminstitutet: www.filminstitutet.se Ansökningsperiod: 27 april-5 maj 2020

Stöd till övrig kulturverksamhet

Statens kulturråd: www.kulturradet.se Ansökningsperiod: 28 april-11 maj 2020

Läs mer om gällande riktlinjer hos respektive bidragsgivande myndighet. Där finns information om vem som får ansöka om stöd, förutsättningarna för att få stöd, samt vad man kan ansöka om stöd för och när pengarna delas ut. 

Kompensationsstöd till idrottsföreningar i Norrtälje kommun

Riksidrottsförbundet har i uppdrag att fördela stödet till idrottsrörelsen. Här hittar du riktlinjer för idrottsföreningar som vill söka kompensationsstöd : www.rf.se Ansökan sker via Idrottsmedel i IdrottOnline. Ansökningsperiod: 1-15 maj 2020

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.