Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bokbåten inställd på grund av coronaviruset

9 april 2020

Sedan 2005 har boende ute på öarna i Norrtälje kommun kunnat låna böcker på hemmaplan tack vare bokbåten, men våren 2020 ställs turerna in på grund av coronaviruset och dess påverkan på samhället. Istället erbjuds ett utökat digitalt utbud av titlar och kulturella evenemang via kommunens hemsida.

Bokbåten på tur i Norrtälje kommun.

På de 23 öarna som bokbåten normalt besöker får de utlånade titlarna ett händelserikt liv. De blir lästa av inte bara den som lånat dem på båten. De hamnar ofta ganska snart i bibliotekshörnor på öarna, där andra öbor sedan kunnat låna i andra hand.

Våren 2020 ställs dock den populära bokbåten in på riskerna för spridning av coronaviruset.

Listan över bokade böcker på båten är i vanliga fall lång och det finns normalt ett utbud på cirka 3 000 titlar ombord att botanisera bland där båten vanligen lägger till, men nu erbjuder vi ännu fler titlar och möjligheter via kommunens e-tjänster.

Antalet e-böcker som kan lånas gäller obegränsat 16 500 titlar och antalet e-ljudböcker har en obegränsad möjlighet på 3 500 titlar att välja bland samt att ett stort utbud av streamad film erbjuds. Nytt för i år är också att NE (Nationalencyklopedin) blir fritt tillgänglig.

Gå in på vårt e-bibliotek och läs mer. Du kan också gå in här och läsa mer om kommunens digitala stödpaket för att ta del av det kulturella utbudet per distans för att undvika spridning av coronaviruset.

Servicen med bokbåten drivs av Norrtälje kommun tillsammans med Regionbibliotek Stockholm och kommunerna Österåker, Värmdö och Haninge. De fyra kommunerna samarbetar kring bemanning och bokleverans och sedan 2018 är det Norrtälje kommun som tagit över ansvaret för driften av verksamheten.

Vi räknar med att kunna återuppta turerna med bokbåten hösten 2020 och ser fram emot att ses igen då. Klicka här för att läsa mer om bokbåten och dess historia sedan 1953.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022.

Sida 11, målområde 3: Norrtälje kommun ska ha en innovativ och serviceinriktad kommunal organisation – som sätter invånaren först.
Sida 13, målområde 5: Norrtälje kommun ska vara en trygg och säker kommun – i både vardag och kris.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.