Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunfullmäktige ställs in – beslut är taget om digitala sammanträden

24 mars 2020

Kommunfullmäktiges sammanträde 30 mars ställs in och torsdagens val- och demokratinämndsmöte är inte öppet för allmänheten. Krisledningsnämnden beslutade också att tillåta digitala sammanträden, som ett led i att minska risken för smittspridning.

Det sammanträde kommunfullmäktiges skulle haft den 30 mars ställs in. Detta på grund av rådande läge med coronaviruset i kombination med bedömningen att inga brådskande ärenden behöver behandlas. Nästa kommunfullmäktige blir den 11 maj, och de ärenden som skulle behandlats den 30 mars flyttas över dit.

Val- och demokratinämndens möte torsdagen den 26 mars är inte öppet för allmänheten.

Kommunens krisledningsnämnd beslutade på tisdagen den 24 mars att lämna förslag till kommunfullmäktige om att möjliggöra distansmöten. Redan sedan tidigare testar kommunen lösningar för att kunna genomföra digitala sammanträden. Tekniken finns men behöver testas: 

– Det är viktigt att vi kan säkerställa att alla har samma möjligheter att tillgodogöra sig sammanträdet, vilket ställer höga krav på de tekniska lösningarna, säger kanslichef Mikael Forssander.

Krisledningsnämnden beslutade vid sitt sammanträde också om en pandemiplan för Norrtälje kommun.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.