Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gustav har ansvaret

26 mars 2020

Gustav Johansson heter Rodens nye rektor. Han jobbar med tillit som redskap.

Gustav Johansson rektor Rodengymnasiet

På Rodengymnasiet är det någon som har det stora ansvaret. Den personen är skolans nye rektor Gustav Johansson. Det är Gustavs uppgift att se till helheten.
Som att arbetsmiljön blir likvärdig för eleverna. Det ska vara likvärdigt, menar Gustav. Eleverna ska kunna känna stolthet över sitt program, vilket program det än är.
- Det ska vara på topp vart du än går i skolan. Är lärarens arbetsmiljö bra så blir elevernas också bra, tänker Gustav. Oftast hänger de ihop.

Just nu sker all undervisning på distans på grund smittrisken. Samtidigt gör rektorerna digitala lektionsbesök för att undersöka om den nya digitala undervisningen fungerar lika bra för alla elever.
Bilden av Rodengymnasiet är något lärare och elever skapar tillsammans, menar Gustav. Och kommunikation är nyckeln, kommunikation ska gå åt båda hållen. Det ska vara rätt kanal för rätt sak på rätt ställe.
- Det ska kännas som om vi är EN skola. Ibland ska man också kunna vara en del av vår skola.

Tillit är ett tydligt ledord för honom. Som skolledare behöver man ha tillit till eleverna.
- Tillit är ömsesidigt. Man ska kunna vara trygg. Man kan ha roligt - och man kan vara sträng.
- Jag litar på eleverna. Och de litar på mig, vi har förtroende för varandra.
Gustav har varit lärare och skolledare i arton år. Han kommer närmast från en skolledartjänst i Södertälje på Täljegymnasiet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.