Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Folkhälsomyndigheten: Träna gärna – men gör det säkert

26 mars 2020

Enligt Folkhälsomyndigheten behöver Sveriges invånare inte ställa in idrotts- och träningsaktiviteter på grund av coronapandemin, så länge man vidtar försiktighetsåtgärder. Minska närkontakten och var utomhus om möjligt.

Folkhälsomyndigheten uppdaterade sina rekommendationer gällande träning den 24 mars, efter dialog med Riksidrottsförbundet. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och därför rekommenderas alla, unga som gamla, att fortsätta träna, men att göra det säkert.

Folkhälsomyndigheten ger bland annat följande rekommendationer till den som ansvarar för idrotts- och träningsaktiviteter:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig, fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel exempelvis vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

 

Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin. Även gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.  

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.