Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

7,4 miljoner kronor extra till KSON

30 mars 2020

Norrtälje kommun skjuter till 7,4 miljoner kronor extra till Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje (KSON), förutom de 17,6 miljoner kronor man är överens med Region Stockholm att skjuta till. Totalt får KSON 25 miljoner kronor från Norrtälje kommun.

– KSON har flera utmaningar framför sig och därför skjuter vi till 7,4 miljoner kronor extra, förutom de 17,6 miljoner kronor i medlemsbidrag och aktieägartillskott som vi är överens om med Regionen. Det här är pengar som jag anser är av största vikt för at vi ska kunna garantera en god omsorg för kommunens invånare, säger Anders Olander (C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Norrtälje kommun och Region Stockholm är överens om att tillsammans skjuta till ett extra medlemsbidrag på 82 miljoner kronor till Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje (KSON). Pengarna ger KSON möjlighet att teckna avtal med vårdbolaget Tiohundra AB resten av året. Dessutom är kommunalförbundets båda medlemmar överens om ett villkorat aktieägartillskott till Tiohundra AB på 50,7 miljoner kronor för att kapitalisera bolaget med anledning av den förändrade diskonteringsräntan.

Norrtälje kommuns del i medlemsbidraget är 11 miljoner kronor och i aktieägartillskottet 6,6 miljoner kronor. Men totalt skjuter nu kommunen till 25 miljoner kronor, alltså 7,4 miljoner extra. Det innebär att kommunen använder större delen som man får från de extra välfärdsmiljarderna riksdagen beslutade om tidigare i år.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.