Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svartsjuka är inte romantiskt – kampanj mot våld i ungas relationer

14 februari 2020

Unga är en särskilt utsatt grupp, där påverkan kan ge spår för livet. Normer sätts tidigt och statistik visar att den största delen av våld utförs av män. En viktig del av kommunens arbete mot våld är därför att uppmärksamma killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer. Det handlar dels om att förebygga våld, men också om att identifiera den som blir utsatt och den som utsätter.

Personer som samtalar med barn vid en affisch med texten Visa att dy bryr dig.

För andra året i rad genomförs kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt i Norrtälje kommun.

Kampanjen inleddes under Alla hjärtans dag på högstadie- och gymnasieskolan i Hallstavik, där eleverna fick möjlighet till samtal om relationer och trygghet med representanter från kommunens trygghetsenhet TiNK, Ung fritid, Stödcentrum för unga brottsutsatta och kommunpolisen. Syftet är att väcka eftertanke hos unga och få dem att fundera över hur deras relationer ser ut och vad som kännetecknar en bra relation.

– Även vuxna runtomkring unga behöver förstå vad det handlar om, ta sitt ansvar och tydligt markera att våld under inga omständigheter är okej eller ursäktat, säger Charlie Lundgren, strateg mot våld i nära relation i Norrtälje kommun.

Kampanjen är en del av en nationell kampanj mot våld och kommer även uppmärksammas på fritidsgårdar runt om i kommunen, via elevhälsan i skolorna samt av ungdomsmottagning, Norrtälje handelsstad och under Ica Flygfyrens Kärleksvecka.

I medborgarlöftet mellan Norrtälje kommun och Polisen sätts särskilt fokus på att öka medvetenheten om våld i ungas nära relationer - ett brott med ett stort mörkertal. Klicka här för att läsa mer om kommunens arbete mot våld.

För mer information kontakta:

Charlie Lundgren, Strateg mot våld i nära relationer, charlie.lundgren@norrtalje.se, 0176-747 08

Carola Wiklund, kommunpolis, 070-202 41 40

Jesper Emilsson, kommunpolis, 073-092 27 50

 

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en trygg och säker kommun både i vardag och kris. Att värna människors trygghet och säkerhet är ett grundläggande samhällsuppdrag.

Läs mer i Mål och budget.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.