Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje prisas för Ung företagsamhet

20 februari 2020

Norrtälje kommun har fått pris för Årets laginsats av Ung Företagsamhet. Det för bra UF-arbete och mycket god samverkan mellan politiker, tjänstemän, skolan och lokala företagare.

Glada pristagare på UF-mässan 2020.

Förutom elever fanns representanter från kommunen och politiken på plats på UF-mässan.

​​​​​”Norrtälje kommun arbetar ytterst seriös med sitt UF-arbete och involverar allt och alla under året: Politiker och tjänstemän i kommunen, lokala företagare, stiftelser, andra entreprenörsorganisationer och givetvis skolan.”​

​Så lyder motiveringen till priset Årets laginsats som tilldelades Norrtälje kommun på UF-mässan (Ung företagsamhet) Entreprenörskap på riktigt.

Över 700 utställare

​​​Mässan som är världens största UF-mässa med över 700 utställande UF-företag ägde rum på Stockholmsmässan.

– Det här är ett bra kvitto på den goda samverkan som utvecklas mellan olika näringslivsfrämjande aktörer i vår kommun, säger Marcus Iliev, näringslivsutvecklare i Norrtälje kommun.

Innovativa och intressanta idéer

​​​På mässan Entreprenörskap på riktigt ställer övriga regionens UF-företag ut tillsammans med Norrtäljes UF-företagare. Över 20 UF-företag har i år skapats och flera innovativa och intressanta idéer har presenterats av företagen i kommunen.

Fler ska få möjlighet att arbeta med UF

Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden, vill framföra ett tack till alla eldsjälar ute på gymnasieprogrammen.

– Skolorna har gjort en jätteinsats för att nå så här långt, det här har varit ett strukturerat arbetssätt, så det är kul att det uppmärksammas. Kommunfullmäktige har även beslutat att fler gymnasieprogram ska få möjlighet att arbeta med UF, säger Patrik Dahl.

Läs mer om priset i pressmeddelandet.​​​

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.