Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje i topp när det kommer till bemötande

19 februari 2020

Tre medarbetare hamnar i topp och hela Kontaktcenter på Norrtälje Kommun får mycket bra betyg av invånarna när det handlar om bemötande och kundservice. I en ny mätning hamnar Norrtälje på andra plats på kommuntoppen.

Marika Lindqvist, Malin Strid och Therese Olsson inne på Kontaktcenters kontor på Norrtälje kommun.

Marika, Therese och Malin lyfts fram i undersökningen.

Marika, Therese och Malin heter tre medarbetare på Kontaktcenter på Norrtälje kommun som lyfts fram extra mycket i en ny kundundersökning av företaget Brilliant.

Norrtälje kommun hamnar totalt på andra plats i kommuntoppen när invånarna får bedöma kundservicen, och just dessa tre personer lyfts lite extra för sina individuella insatser.

Hur känns det att få toppbetyg?

– Det är så roligt! Det är en bekräftelse på att det arbete vi gör för att finnas för invånarna ger resultat, säger Marika.

Vad är viktigast för dig i jobbet som kommunvägledare?

– Rätt bemötande, att möta invånaren på den nivå hen befinner sig på. Tydlighet och tillgänglighet är väldigt viktigt, fortsätter Marika.

Vad är roligast med jobbet?

– Variationen i frågorna man får besvara. Det är roligt att ha kontakt med invånaren och att man kan löser frågeställningarna för invånaren, säger Therese.

Hur märker du att invånaren är nöjd med ditt jobb?

– När man får ett tack för all hjälp, när invånaren ger oss bra omdöme för att vi kunnat hjälpa till. Vi gör det vi är bra på , tack vare invånaren, kollegorna, coach, gruppledare och vår chef. Vi är ett team som arbetar för invånarna, säger Malin.

Andra plats efter Ängelholm

Företaget gör löpande mätningar om kundnöjdhet i olika branschkategorier. I kategorin kommuner hamnar alltså Norrtälje på andra plats, efter Ängelholm, som tog hem segern.

– Det är invånaren som svarat på undersökningen, och det är ju extra roligt eftersom det är dem vi jobbar för, säger Gill Tigerhielm, enhetschef på Kontaktcenter på Norrtälje kommun.

160 000 ärenden förra året

Undersökningsföretaget Brilliant jobbar med olika typer av marknads- och kundundersökningar, och mäter regelbundet kundservice i olika branscher.
Under 2019 fick Kontaktcenter in totalt 160 000 ärenden, varav 67 procent hanterades av kommunvägledare via telefon. Det är just bemötandet per telefon som kunderna har betygsatt, och där blir det tummen upp.

– Vi har jobbat mycket med att ge ytterligare tips till invånaren som hör av sig med frågor. Vi tipsar om hur de kan få mer information, och vägleder invånaren i deras fråga för att underlätta och snabba upp hanteringen i deras ärende. Vi berättar om olika e-tjänster man kan använda sig av. Vi frågar om det är nåt mer vi kan hjälpa till med, säger Perina Thölin Larsson, som arbetar med coaching på Kontaktcenter.

Läs mer om Brilliants undersökning här.

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en innovativ och serviceinriktad organisation som sätter invånaren först. Vi ska leva upp till invånarens förväntningar på effektivitet, tillgänglighet och bemötande. 

Läs mer i Mål och budget.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.