Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Landsbygdsrådet – med hela kommunens utveckling i fokus

20 februari 2020

Under tisdagskvällen den 18 februari sammanträdde Norrtälje kommuns landsbygdsråd för första gången. Uppgiften för rådet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för boende och företagande på landsbygd och i skärgård, som är en prioriterad satsning från kommunens politiska ledning.

En smed som värmer ett järn vid en ässja.

Landsbygdsutveckling är en prioriterad fråga för den politiska ledningen i Norrtälje kommun för att skapa en livskraftig landsbygd och skärgård. Det nybildade landsbygdsrådet består av representanter från föreningar och organisationer från hela kommunen och är ett forum för utbyte av information, idéer och strategier för att ge ett rikt vardagsliv och ett gynnsamt företagsklimat på landsbygden.

Under det inledande sammanträdet den 18 februari 2020 belystes särskilt VA- och bredbandsfrågor samt att stort arbete kommer att koncentreras på Norrtälje kommuns 50-årsjubileum år 2021.

Jubileet kommer inte bara att vara en festlighet för hela kommunen och dess invånare. Den kommer också att nationellt lyfta fram Roslagens unika landskap samt förutsättningar, utvecklingsmöjligheter och företagsamhet som har byggts upp under de 50 åren som kommun.

För att läsa mer samt uttalanden från politiker klickar du här.

För mer info, kontakta:

Torkel Andersson, projektledare: torkel.andersson@norrtalje.se, 0176-711 68

Lars Lindberger, presschef: lars.lindberger@norrtalje.se, 0176-719 13

Varför skriver vi det här?

Norrtälje kommun ska vara en sammanhållen och företagsvänlig kommun – där människor utvecklas och entreprenörskap uppmuntras.

Mål och budget 2020-2022 (sida 13).

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.