Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Låna prylar för sportlovsaktiviteter på Fritidsbanken

26 februari 2020

Det finns många aktiviteter att göra under sportlovet – trots avsaknaden av snö. På Fritidsbanken i Norrtälje märker man av ett ökat intresse av att låna och lämna in prylar.

Johanna Lindqvist och Susan Porchi på Fritidsbanken i Norrtälje.

Johanna Lindqvist och Susan Porchi på Fritidsbanken i Norrtälje.

​​– Många är glada att man kan komma hit istället för att behöva köpa saker till olika aktiviteter, säger Johanna Lindqvist som jobbar på Fritidsbanken.

Inför sportlovet har det varit mycket skridskor med tillbehör som lånats ut. 

​– Men det finns massor av annat att lån​a, som hästutrustning, vollyboll, badminton, innebandy, fotbollsskor och cykelgrejer, säger Susan Porchi, anställd på Fritidsbanken.

Alla ska ha möjlighet att prova aktiviteter

Fritidsbanken, som finns på många platser i landet, öppnade i Norrtälje hösten 2018. Konceptet är att man kan låna begagnad sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt i 14 dagar. Det bygger också på att folk lämnar in utrustning, som då andra sedan kan låna. Syftet är att alla oavsett ekonomi ska ha möjlighet att prova på nya aktiviteter.

​– Det var rätt lugnt till en början men nu är det många som känner till verksamheten. Det är roligt, säger Lovisa Messing, handledare.

Öppettider hittar du på Fritidsbankens Facebooksida. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.