Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Läge och kommunservice avgjorde när lokalt bolag expanderar

10 februari 2020

Efter att ha letat efter industritomt i flera kommuner i länet valde till slut den lokala livsmedelsproducenten Jesses att bygga sina nya lokaler i Norrtälje för den expanderande verksamheten.

Jesses lokaler i Sika industriområde.

Jesses nya lokaler i Sika industriområde

Företaget har funnits i Norrtälje sedan 2007 och har i nuläget åtta anställda i tillverkningen av ekologiska såser för måltider. Produktionen är idag fyra gånger högre än för fem år sedan och företaget fortsätter att växa.

– Omsättningen har årligen ökat med 30 procent de senaste åren och vi har vuxit ur våra tidigare lokaler, säger Jesses vd Johan Lindeberg. Det gick jättesmidigt att få tag i marken av kommunen och efter det gick bygglovsprocessen fort och enkelt, där råd och tydliga regler gjorde att allt var färdigt för ett snabbt godkännande enligt reglerna vid hälso- och miljökontrollen för livsmedelshanteringen.

Tomtmark och nya industrilokaler

De nya lokalerna i det nyetablerade industriområdet Sika är på närmare 1 600 kvadratmeter, varav företaget till en början kommer att använda cirka 1 000 kvadratmeter. De övriga 600 är för framtida expansion av verksamheten och har med hjälp med kommunens tillväxt- och utvecklingsavdelning hyrts ut till andra företag i behov av lokaler inom överskådlig tid.

– Kontakten med kommunens näringslivsutvecklare har varit mycket smidig. Enkelt och öppet har vi fått råd och stöd med kontakter, tillstånd och processer för att dra igång bygget. Det var också en stor fördel att få hjälp att hitta hyresgäster för de delar av lokalerna vi ännu inte själva kommer att använda. Intresset för det var stort, berättar Johan Lindeberg.

Företaget räknar med fortsatt expansion och har siktet inställt på nyanställningar i framtiden i de nya lokalerna, som ligger både nära de nuvarande anställda och en växande tillgång till arbetskraft på grund av nya bostadsområden samt har nära till goda transportmöjligheter.

Läs mer om etablering i Norrtälje kommun och hur vi som kommun kan ge dig som företagare bästa stöd för din verksamhet.

För att läsa mer om industritomter och företagslokaler i Norrtälje kommun klickar du här.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020 – 2022
Målområde 6:
I Norrtälje kommun ska stad och landsbygd utvecklas tillsammans. Det förutsätter att vi som kommun ständigt utvecklar vår dialog med invånare och företag, samt arbetar aktivt för att främja hela Norrtälje kommun som bostads- och etableringsort.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.