Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Här är vinnarna av årets barn- och ungdomsstipendium

11 februari 2020

På Idrottsgalan den 7 februari prisades och uppmärksammades det bästa från idrottsåret 2019. Norrtälje kommuns barn- och ungdomsstipendium delades ut till HK Roslagen och Norrtälje Roddförening.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson tillsammans med glada pristagare på Norrtälje idrottsgala.

Varje år delar Norrtälje kommuns Kultur- och fritidsnämnd ut stipendium till en eller flera barn- och ungdomsföreningar i kommunen. Stipendiet är på 50 000 kronor och för 2019 fick HK Roslagen och Norrtälje Roddförening dela på den summan.

– Det känns jättebra. Det är alltid kul att bli uppskattade för det arbete som vi lägger ner. Jag tror att vi fick stipendiet för att vi visat att vi har en väl fungerande ungdomsförening som vill göra något bra för kommunens ungdomar, säger Annica Westerholm, HK Roslagen. 

Stipendiet delades ut på Idrottsgalan där lokala och framgångsrika idrottsutövare och eldsjälar prisades. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson var på plats på galan och delade ut Norrtälje kommuns stipendium.

– Vi delar ut de här stipendierna för att klubbarna ska få stimulans, utvecklas och locka flera utövare. Det är viktigt att barn och unga ska kunna få en meningsfull fritid, säger Bengt Ericsson.

Att det var HK Roslagen och Norrtälje Roddförening som fick dela på stipendiet i år beror på att de båda är växande klubbar som gör mycket för barn och unga i kommunen. 

– HK Roslagens ungdomsverksamhet är ett lysande exempel på god samverkan och en plantskola för handbollsspelare. Norrtälje Roddförening är en växande sport med verksamhet i Kvisthamraviken och på sjön Lommaren. Deras stipendium ska gå till en ny båt, säger Bengt Ericsson.

För de föreningar som inte blev tilldelade något stipendium kommer en ny chans nästa år.

– Vi ser gärna fler ansökningar till både barn- och ungdomsföreningar och äldre verksamhet, säger Bengt Ericsson.

Kanske är det just din förening som nästa år får stå i rampljuset som den med kommunens bästa ungdomsverksamhet?

Varför skriver vi det här?

Ett av Norrtälje kommuns övergripande mål är att vi ska stödja och främja kultur-, idrotts- och friluftslivet. Detta för att skapa förutsättningar för livskvalitét, personlig utveckling och en attraktiv livsmiljö. 

Läs Mål och budget här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.