Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Byggnationen av Hallsta förskola inne på sista etappen

13 februari 2020

Den nya Hallsta förskola är nu inne på sista byggetappen, med färdigställande av ytskikt samt inne- och utemiljö. Byggnaden beräknas kunna överlämnas till förskoleverksamheten i juni 2020.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Förskolan får sex avdelningar för 120 barn och 30 personer i personalen och i lokalerna finns det också ett tillagningskök för mat till verksamheten. Utemiljön för barnen har en separat del vid bygganden, skiljt från lämning och hämtning samt varutransporter, som en säkerhetsfunktion. Utemiljön utformas med ny lekutrustning och belysning som är verksamhetsanpassad för tillgänglighet året runt.

– Det är en hel del lekutrustning kvar att montera, men allt rullar på som det ska och vi kommer att lämna över förskolan till verksamheten den 1 juni enligt tidsplanen, säger byggföretaget Credentias platschef Bo Wallenius.

Byggnationen sker enligt miljöstandard, vilket bland annat innebär PVC-fria mattor och golvrör. Utformningen av lokalerna har skett i samverkan mellan arkitekten och verksamheten. Ett exempel på ett behov och en funktion som kommit fram under utvecklingsarbetet är ett torkrum i anslutning till entrén. Barnens kläder hängs upp på mobila klädhängare som rullas in i torkrummet, vilket är mer energi- och platseffektivt än torkskåp.

Byggnaden beräknas vara klar att lämnas över till verksamheten i juni 2020 inför uppstarten och barnen välkomnas till terminstarten i augusti.

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en kunskapsinriktad skolkommun – där barn och unga rustas väl för framtiden och ges möjlighet att nå sin fulla potential. 

Läs mer i Mål och budget.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.