Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arwidsro satsar på konst i Norrtälje Hamn

10 februari 2020

I kvarter 4 i Norrtälje Hamn blir det inte bara ett vårdboende, Arwidsro som bygger kvarteret har nämligen valt att satsa på konst också. – Som byggaktör vill vi ta ansvar för platsen, när vi bygger är vi med och skapar staden, säger Magnus Ekman, projektchef på Arwidsro.

Karta över Norrtälje hamn och en markering som visar placeringen för konstverket.

I kvarter 4, Brädgården, i Norrtälje Hamn pågår just nu bygget av ett vårdboende i fyra plan. Vårdboendet ska ha 80 platser och beräknad inflyttning är maj 2021. Arwidsro som bygger vårdboendet har även valt att satsa på konst i sitt kvarter för att utveckla stadsrummet ytterligare. 

– Som byggaktör vill vi ta ansvar för platsen, när vi bygger är vi med och skapar staden. Att satsa på konst tycker vi är vårt sätt att bidra till ett levande och spännande stadsrum, säger Magnus Ekman, projektchef på Arwidsro. 

Platsen för konstverket blir en vägg på markplanet på den södra sidan. Två olika konstnärer har fått i uppdrag att skissa på ett konstverk som är särskilt skapat för platsen. I mitten av mars ska skissförslagen vara klara och en jury får utse vilket konstverk som ska uppföras på väggen. 

I processen samverkar Arwidsro nära med kommunen genom projekt Norrtälje Hamn samt Kultur- och Fritidskontoret.

– Konsten är en viktig del i att göra Norrtälje Hamn till en spännande och unik stadsdel. Vi är mycket glada över Arwidsros satsning och vårt goda samarbete, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbar stadsutveckling på kommunen.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.