Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Adam Persson blir ny kultur- och fritidsdirektör

12 februari 2020

Nu är det klart vem som blir ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Norrtälje kommun. Det blir Adam Persson, som har haft uppdraget som tillförordnad direktör sedan den förra chefen Cecilia Möller slutade i somras.

Adam Persson, ny kultur- och fritidsdirektör, utanför kommunhuset.

Adam Persson, nytillträdd kultur- och fritidsdirektör.

– Det här är ett så fantastiskt jobb som kommer ge mig förmånen att vara delaktig i att skapa möjligheter för de som bor här att uppleva en lång rad av magiska ögonblick, säger Adam Persson.

Adam Perssons yrkesbana började i Försvarsmakten där han var officer under tio år, innan han via några år som chef inom detaljhandeln landade på kultur- och fritidsförvaltningen i Norrtälje kommun. Där har han suttit i ledningen som idrottschef och fritidschef sedan han anställdes på förvaltningen 2008 och har nu tillträtt sin nya tjänst som kultur- och fritidsdirektör.

– Mina viktigaste uppgifter framöver blir att se till att vi fortsätter stötta alla våra fantastiska föreningar i kommunen, både idrotts- och kulturföreningar. Dessutom att se till att den traditionella kommunala servicen inom området fortsätter vara bra. Vi ska ha en bra kulturskola, ett bra badhus, bra bibliotek , bra kulturutbud och så vidare. Jag kommer jobba med att inspirera och skapa bra arbetsmiljö för våra kunniga och engagerade medarbetare som faktiskt är experterna inom området, säger han.

Gedigen rekryteringsprocess

Adam Persson kommer ursprungligen från Uppsala men har bott i Norrtälje i 25 år. Sedan den förra förvaltningschefen gick i pension i somras har Adam Persson haft uppdraget som tillförordad direktör, men efter en gedigen rekryteringsprocess har han nu fått jobbet som chef för förvaltningen.

– Det var många kompetenta personer som sökte jobbet och det känns jättekul att vår egen medarbetare höll en så hög nivå att han gick hela vägen. Jag är väldigt glad att Adam nu tar det viktiga uppdraget som kultur- och fritidsdirektör, säger Charlotta Tillbom, tf kommundirektör.

Varför skriver vi om det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska ha en serviceinriktade kommunal organisation som sätter invånaren först.

Läs Mål och budget här.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.