Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu är det dags för skolval

14 januari 2020

Nu är skolvalet öppet för alla vårdnadshavare som har barn som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7 hösten 2020. Skolvalsperioden är mellan 16 januari – 6 februari.

Skolbarn på rad.

Alla elever som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 ska göra ett skolval. Samtliga elever har rätt att välja mellan alla kommunala och fristående skolor i Norrtälje kommun. Det går att göra minst ett och max fem önskemål om skola. Tänk på att önskemålet av skola kan påverka rätten till skolskjuts.

Skolvalet görs på E-tjänsten för vårdnadshavare och inloggning sker med bank-id. Skolvalet är öppet 16 januari - 6 februari. Utskicken gällande skolvalket sker i först hand digitalt så det är viktigt att rätt mobilnummer och e-postadress finns registerade. Om du saknar bank-id kan du höra av dig till Norrtälje kommuns kontaktcenter för information och hjälp.

Om barnet går i förskolan och ska börja i förskoleklass kommer förskoleplaceringen att upphöra 30 juni. Finns behov av barnomsorg från och med 1 juli så går det bra att ansöka om en fritidsplats i samband med skolvalet.

Beslut om skolplacering skickas ut senast 1 april. 

Läs all information och gör skolvalet här

Läs mer om skolskjuts

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en kunskapsinriktad skolkommun där barn och unga rustas väl för framtiden och ges möjlighet att nå sin fulla potential. Ett av våra specifika uppdrag är att stärka valfriheten och införa ett aktivt skolval.

Läs Mål och budget här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.