Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu har Bålbroskolan öppnat i Rimbo

9 januari 2020

Den 9 januari klockan 08.20 slogs dörrarna upp på Bålbroskolan och de 240 första eleverna strömmade in, varmt välkomnade av personalen på 40 personer.

Bålbroskolan i Rimbo öppnar portarna.

Skolan består av förskoleklass och årskurs 1 till 3. Varje årskurs har ett större klassrum, två mellanstora klassrum samt två grupprum, särskilt byggda för bästa pedagogiska förutsättningar. Det finns också och utrymmen för gymnastik samt verkstadssalar för eleverna och maten i matsalen lagas på plats, allt för att skapa bästa möjliga skol- och lärandemiljö.

– Det har varit mycket positivt i planerandet av skolan, då man utöver Barn- och utbildningsförvaltningen lyssnat på elever och erfarna medarbetare för att få bästa möjliga resultat. Att det byggs en ny skola är en stark signal om att det är viktigt för samhället, säger Barn- och utbildningskontorets förvaltningsdirektör Jenny Nordström.

Också stiftelsen Tryggare Sverige har deltagit i planeringsarbetet för att skapa en trygg och säker vistelsemiljö i och runt byggnaderna. Skolan är byggd för 350 elever i förskole- och lågstadieklasser samt innefattar en kulturskola, vars verksamhet startar under våren 2020.

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en kunskapsinriktad skolkommun där barn och unga rustas väl för framtiden och ges möjlighet att nå sin fulla potential. Därför berättar vi om satsningen på den nya skolan i Rimbo.

Läs Mål och budget här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.