Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fritidsbanken utsågs till Årets Peppare

29 januari 2020

Vid Idrottsgalan på måndagen utsågs rikstäckande Fritidsbanken till Årets Peppare. Fritidsbanken finns även i Norrtälje, och här kan du låna gratis fritidsutrustning.

Fritidsbanken har samma upplägg som ett bibliotek, men istället för att låna ut böcker har Fritidsbanken sport – och friluftsartiklar på hyllorna. Tanken är att alla ska få möjlighet att prova på och utöva sporter som man annars hade behövt köpa utrustning för. Här finns all sorts utrustning, exempelvis hjälmar, skidor, skidglasögon, skridskor och ishockeyskydd. Sommartid kan man även låna ridutrustning, fotbollsskor och rullskridskor.

Hur känns det att få priset för Årets Peppare?

- Jag blev jätteglad, jag älskar det här stället. Det är så kul att se hur glada vissa barn blir när de kommer in och får se all fin utrustning som de kan låna, säger Susan Purchi, som jobbar på Fritidsbanken Norrtälje.

Varför bör man besöka Fritidsbanken?

- För miljön skull framförallt. Det är bra att man kan återanvända utrustning istället för att kasta den. Vi är tacksamma för allt som vi får. Vi fick till exempel in ett par riktigt gamla rullskridskor som en man såg och blev jätteglad då han hade haft sådana som barn under sin uppväxt i Afrika. Han lånade hem rullskridskorna och skulle lära sin son att åka.

Fritidsbankens verksamhet finns på 95 platser i hela landet och får kostnadsfritt användas av alla. Om du inte redan provat på denna tjänst är det ett utmärkt tillfälle under sportlovet! Och om du har utrustning liggandes hemma som du inte längre använder kan du även skänka dessa till Fritidsbanken.

Norrtälje Fritidsbanken ligger vid Norrtälje Sportcentrum, och du hittar mer information här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.