Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Två väktare förstärker trygghetsarbetet i Norrtälje kommun

3 december 2019

För att stärka tryggheten på gator och torg i kommunen kompletteras kommunens två ordningsvakter med två väktare.

Norrtälje kommun ska vara en trygg och säker kommun i både vardag och kris. Genom Trygg i Norrtälje kommun arbetar vi både förebyggande och reaktivt med bland annat fältassistenter och ordningsvakter, i nära samarbete med polisen. Nu utökas trygghetssatsningen.

– I vår budget för 2020 satsar vi mer pengar för att stärka tryggheten på gator och torg i hela Norrtälje kommun, bland annat genom att tillsätta ytterligare två ordningsvakter nästa år. Men redan den här veckan kommer två väktare att förstärka det arbete som våra två ordningsvakter gör idag, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Väktare och ordningsvakter kompletterar varandra

De två väktarna kommer arbeta tillsammans med de två ordningsvakter som redan arbetar i kommunens LOV 3-områden. Varje vecka går Trygg i Norrtälje kommun och polisen genom trygghets- och säkerhetsläget i kommunen, och beslutar var kommunens ordningsvakter och väktare behövs bäst för att värna invånarnas känsla av trygghet.

– Väktarna kommer finnas vid speciella objekt eller platser där det kan ha förekommit skadegörelse, men de kommer även vara ute och prata folk på platser där det kan behövas vuxna. Som väktare kan vi skicka även dem till de platser som inte är LOV 3-områden, säger Bo Hammerin, strateg på Trygg i Norrtälje kommun.

En rekrytering av två nya ordningsvakter pågår och de beräknas vara på plats och ersätta de två väktarna i början av nästa år.

LOV 3

Norrtälje kommun har LOV 3-områden i Norrtälje stad och i centrala Rimbo och Hallstavik. LOV 3 innebär att ordningsvakter får tjänstgöra enligt 3 § lagen (1980:578) om ordningsvakter (LOV) efter särskild prövning av Polismyndigheten.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.