Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ny skola öppnar i Rimbo

12 december 2019

Till terminsstarten VT 2020 är det dags. Den nybyggda Bålbroskolan välkomnar eleverna i F-3 till verksamheten de nya lokalerna och kommunen är glad över att få en ny skola med framtidens skolmiljö i Rimbo.

Skolan är byggd för 350 elever i förskole- och lågstadieklasser samt innefattar en kulturskola.

Fokus i skolans utformning har legat på framtidens lärande i bästa möjliga skola under mycket lång tid framåt. Planeringsarbetet har skett i ett nära samarbete mellan Barn- och utbildningsförvaltningen, byggentreprenören och erfaren skolverksamhetspersonal tillsammans med stiftelsen Tryggare Sverige för att skapa bästa möjliga lärande i en trygg och säker vistelsemiljö i och runt byggnaderna.

– En ny lågstadieskola skickar signaler. Det visar att vi satsar på skolan och talar om att den är viktig för att få igång de grundläggande kunskaper i läsning, räkning och skrivning eleverna behöver för att lyckas, säger kommunens grundskolechef Johan Kant.

I anslutning till skolan byggs en kulturscen med kapacitet för 350 besökare som beräknas bli färdigställd under våren 2020. Kulturscenens lokaler kommer att vara anpassade för scenkonst, shower och föreställningar, där Rimbo Kulturskolas större ensembler samt andra nationella och internationella artister och grupper ska kunna framträda. Lokalen kommer också att fungera som en lokal samlingsplats för större möten och olika typer av samlingar.

Nu ser vi fram emot att snart få hälsa välkomna elever och invånare i Rimbo till ortens nya skola och samlingspunkt.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.