Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Här är årets medarbetare i Norrtälje kommun

6 december 2019

Det blev en festlig kväll när Norrtälje kommuns medarbetare prisades under Årets utmärkelser-galan på Campus Roslagen. Priser delades ut i kategorierna Årets medarbetare, Årets chef, Årets innovation, Årets jämställdhetspris och Årets värdegrundspris.

Alla vinnare av Årets utmärkelser 2019

Alla vinnare på Årets utmärkelser-galan 2019

Med glitter, ljus och levande musik arrangerade Norrtälje kommun Årets utmärkelser för tredje året i rad. Anställda i kommunen har nominerat sina kollegor inom fem kategorier – Årets medarbetare, Årets chef, Årets innovation, Årets jämställdhetspris och Årets värdegrundspris.

Under stort jubel och applåder delades priset för Årets medarbetare ut till en märkbart tagen Torbjörn Mattsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Bygg- och miljökontoret.

– Det känns helt fantastiskt. Det är omtumlande med en viss skräckblandad förtjusning, det här är så stort. Jag är inte van att stå i centrum, säger Torbjörn Mattsson.

Efter 20 år i kommunens tjänst är det snart dags för Torbjörn att gå i pension och det hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt.

– Jag känner en stor uppskattning. Såhär i slutskedet på ens arbetskarriär så kan man ju inte krönas bättre än såhär, säger han.

Trots att Peter Ceder, verksamhetschef, Barn- och elevhälsan, endast har jobbat på Norrtälje kommun i ett och ett halvt år var det han som fick ta emot priset för Årets chef.

– Det här är fantastiskt, otroligt kul. Ett väldigt gott betyg. Vi har utvecklat arbetet och börjat jobba mer systematiskt sen jag började och därför tror jag att jag blev nominerad, säger Peter Ceder.

Priset för Årets innovation gick till Annica Blomsten, socialdirektör och Bawar Akrawi, CIO och IT-chef, för deras gemensamma arbete med Socialkontorets stora satsning på AI. Tack vare teknik och digitala e-tjänster har det blivit snabbare och effektivare förhandsbedömningar då orosanmälningar kopplade till barn kommer in.

Årets jämställdhetspris gick till Håsta förskola där pedagogerna på ett inkluderande och öppet sätt arbetar med att utmana rådande normer kring kön och vad som anses vara en familj.

Nytt pris

Nytt för i år är värdegrundspriset som delades ut för att uppmärksamma värdegrundsarbetet som görs på Norrtälje kommun. Här jobbar alla anställda efter värdegrunden – Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar. Priset gick till medarbetarna på enheten Arbetsmarknad och integration på Socialkontoret.

– Det känns jätteroligt för hela arbetslaget och alla som jobbat med hela projektet, säger Silvija Mujakovic, enhetschef försörjningsstöd, Socialkontoret.

Arbetsmarknad och integration har genom projektet visat en möjlig väg att skapa snabbare integration för nyanlända kvinnor som är föräldralediga genom att kombinera barnpassning och språkträning på öppen förskola. 

Alla pristagare fick förutom ett diplom, ett stipendium på 10 000 kr som ska gå till vidareutbildning.

Årets utmärkelser är en årlig gala som syftar till att tydliggöra ett önskat och förväntat ledarskap utifrån Norrtälje kommuns värdegrund med fokus på förbättrade resultat, högre effektivitet samt höjd kvalitet.

Här är alla nominerade

Årets medarbetare

Torbjörn Mattsson - miljö- och hälsoskyddsinspektör, Bygg- och miljökontoret (vinnare)
Viktor Källsten - IT-samordnare, Kontaktcenter
Lina Jakobsson - arbetslagsledare och förskollärare, förskolan Vega
Anders Lodén - lokalintendent, Fastighetsavdelningen
Ann-Sofie Sjöberg - arbetslagsledare och lärare, Vätö skola

Årets chef

Peter Ceder - verksamhetschef, Barn- och utbildningskontoret (vinnare)
Sari Sari - föreståndare, Socialkontoret
Erika Berg - enhetschef, Kultur- och fritidskontoret
Per Hellström - enhetschef, Vatten- och avloppsavdelningen
Bobo Börjesson - rektor Köpmanholm- och Rådmansöskola

Årets innovation

Socialkontorets satsning på AI gällande orosanmälningar barn, Annica Blomsten, Socialkontoret och Bawar Akrawi, IT-avdelningen (vinnare)
Rött avlopp - Karolina Röstlund, Bygg- och miljökontoret
Aquaponi - Utvecklingscentrum för vatten, Campus Roslagen

Årets jämställdhetspris

Håsta förskola

Årets värdegrundspris

Medarbetarna på Arbetsmarknad och integration 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.