Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Konstutställning till förmån för Musikhjälpen

3 december 2019

Precis som förra året samlar fritidsgårdarna i Norrtälje kommun in pengar till förmån för Musikhjälpen. Bland annat ställer Brännäsgården ut konst till försäljning på stadsbiblioteket.

Fritidsledarna Fredrik Otz och Stefan Granqvist sätter upp tavlor som ungdomarna på Brännäsgården har målat.

Fritidsledarna Fredrik Otz och Stefan Granqvist sätter upp tavlor som ungdomarna på Brännäsgården har målat.

På tisdagen den 3 december var det vernissage på Norrtälje stadsbibliotek, det är ungdomar från Brännäsgårdens fritidsgård som ställer ut konst. Utställningen finns att se från den 3-15 december. Alla som vill får lägga ett bud på tavlorna. Insamlade pengar genom försäljning av konst går oavkortat till Musikhjälpen.

Evenemang runt om i kommunen

Insamlingsbössan ”Ung fritid Norrtälje” finns även digitalt på Musikhjälpens hemsida. Det är genom olika event som personalen och ungdomarna på fritidsgårdarna kommer att samla in pengar. Förutom konstutställningen i Norrtälje kommer fritidsgården Punkten i Rimbo att vara med på Rimbos julmarknad den 14 december för att sälja grantomtar.

Musikhjälpen pågår en vecka

Musikhjälpen är ett evenemang som sker varje år sedan 2008. Insamlingsevenemanget som pågår en vecka direktsänds dygnet runt i P3 och SVT för att tillsammans med Radiohjälpen samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Musikhjälpen 2019 tar plats i Västerås den 9-15 december. Årets tema är "Sex är inte ett vapen", bidragen som kommer in kommer att gå till fysisk och psykisk vård, rättsprocesser, utbildningar med mera. 

Viktigt tema

Ung fritid har deltagit i Musikhjälpen i flera år, första gången 2013.  Årets tema är viktigt att uppmärksamma, menar Gunilla Lundin som är enhetschef på Ung fritid. 

– Det är viktigt att ta upp något så stort som är ett problem världen över. Har man blivit utsatt måste man leva med det resten av sitt liv. Sex är inte ett vapen, säger hon.

Det pågår fler insamlingar i Norrtälje kommun till förmån för Musikhjälpen. På Musikhjälpens hemsida går det att läsa mer om alla insamlingar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.