Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Danskompaniet ReAct! blir kommunkoreograf i Norrtälje kommun 2020

13 december 2019

År 2020 kommer Norrtälje kommun ha en kommunkoreograf. Nu är det klart att det blir danskompaniet ReAct! som har residens i kommunen under hela nästa år.

Dansgruppen ReAct! som kommer ha kommunkoreografresidens i Norrtälje kommun under hela 2020 med föreställningar, workshops, lovverksamhet, pop-up events och dansfilmer.

Hanna Lundmark, huvudprojektledare, Anton Lejon, ReAct!, Eva Rosén Lundqvist, kommunens kultursekreterare, Marcus Magnusson, museipedagog Pythagoras.

ReAct! kommer bjuda kommuninvånarna på bland annat föreställningar, workshops, lovverksamhet, pop-up events och dansfilmer. Danskompaniet kommer vara verksamma på kommunens bibliotek, skolor, Norrtälje busstation och på dagliga verksamheter. 

– I dansen tar vi på ett lekfullt sätt upp samhällets normer för att väcka frågor runt hur vi beter oss idag och om värderingar kring det. Att idag uppträda normutmanande i en fabrik från förr som också är ett museum väcker spännande tankar om hur man tänkte då och hur samhället hela tiden utvecklas, men också om vad man egentligen får och inte får göra på museum, säger Anton Lejon från ReAct!. 

Allt bekostas av utvecklingsmedel från Kulturrådet och Norrtälje kommuns egna medel och är ett samarbete mellan Region Stockholm och Västra Götalands Regionen. ReAct! kommer vara verksamma både på skoltid och fritid.

– Projektet Kommunkoreograf 2020 med danskompaniet ReAct! kommer göra att folk som vanligtvis inte exponeras för dans gör det, vilket vi hoppas väcker intresse för denna fantastiska konstform hos fler i kommunen, säger huvudprojektledaren Hanna Lundmark. Det här är en fantastisk chans att få sätta dansen i fokus i hela kommunen. 

Kontakt

Huvudprojektledare är Hanna Lundmark på Kultur- och fritidskontoret. Kontakta henne på mejeladress koko@norrtalje.se vid frågor eller idéer.

Varför skriver vi det här?

Ett av våra övergripande mål är att Norrtälje kommun ska vara en inkluderande kommun som främjar människors livskvalitet, egenmakt och egenförsörjning. Genom att stödja och främja kultursatsningar bidrar vi till att skapa förutsättningar för livskvalitet, personlig utveckling och en attraktiv livsmiljö.

Läs Mål och budget här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.