Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker familjehem, jourhem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner

14 november 2019

Har du lite trygghet över? Just nu är behovet mycket stort av familjehem, jourhem, kontaktfamiljer eller kontaktpersoner. Du som vill veta mer om uppdragen är varmt välkommen att kontakta Socialkontoret.

Familj i grönska.

Har du någonsin funderat på hur det är att vara familjehem? Läs reportaget med Johanna och Samuel, 30 år, där familjen inte handlar om blodsband utan om vilka du har nära.

Reportage om Johanna och Samuel

Är du själv intresserad av ett uppdrag? Nu letar vi efter familjehem och jourhem i Norrtälje kommun med omnejd som kan tänka sig att ta emot barn som är i behov av stöd och omtanke. Du får stöttning av socialtjänsten, bland annat genom en egen familjehemssekreterare. Vi söker även kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Vi ser gärna djurfria uppdragstagare.

Om uppdragen

Som kontaktperson träffar du ett barn eller en ungdom vanligtvis på fritiden någon eller några kvällar i veckan eller på helgerna. Du blir en ”vuxen kompis” som barnet eller ungdomen kan prata och hitta på fritidsaktiviteter med.
Som familjehem öppnar du upp ditt hem och din familj för ett barn eller en ungdom. Du samarbetar med socialtjänsten och tillgodoser barnets behov av kontakt med sina anhöriga.

Ett jourhem är ett hem som med kort varsel kan ta emot barn och ungdomar. Barnet eller ungdomen stannar i hemmet under en utredningstid, i väntan på att få komma till ett familjehem eller flytta hem igen. Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller ett syskonpar i ditt hem ett antal dygn per månad, kanske även något lov. Gemensamt för alla barnen är att de behöver ett utvidgat nätverk för att de ska fortsätta utvecklas på ett bra sätt. Det är ett mycket uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar och kontaktfamiljen blir ofta viktiga personer i barnets liv.

Intresserad av uppdrag?

Lämna intresseanmälan här via vår hemsida eller kontakta enhetschef Sanna på telefon 0176-747 33.

Om du vill bli familjehem, jourhem, kontaktperson eller kontaktfamilj, läs mer på länkarna nedan.

För att försäkra oss om att de barn och ungdomar vi placerar får det bra i sina familjehem ingår alltid hembesök, intervjuer, referenstagning och kontroll i olika register i våra utredningar.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.