Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

Ny grundskola planeras i Norrtälje stad

13 november 2019

Nu startar planarbetet för att kunna bygga en ny grundskola i Vigelsjö i Norrtälje stad. Den nya grundskolan ska ha plats för minst 600 elever och kan bli verklighet till år 2023.

– Det känns jättebra att vi nu kan fatta beslut om att sätta igång planeringen av en ny skola i Norrtälje stad och det är inte en dag för tidigt. Det här är helt nödvändigt för att möta vår ökande befolkning i både staden och hela kommunen, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Planerad skolstart till höstterminen år 2023

Det stora byggandet och den starka inflyttningen till Norrtälje kommun gör att kommunförvaltningen bedömer att det kommer behövas 800 nya grundskoleplatser i Norrtälje stad till år 2030. Därför kommer kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott nu fatta beslut om att ny detaljplan ska tas fram för tomten där Vigelsjöskolan ligger idag, med målet att en ny skola ska kunna byggas på fastigheten med planerad skolstart till höstterminen år 2023.

– Jag är glad att vi äntligen kommer till skott med en ny grundskola. Det är efterlängtat eftersom behovet av platser är stort och eftersom de tillfälliga paviljonglösningarna vid Grindskolan är dyra. Det är också en bra plats för en grundskola, inte minst med tanke på närheten till busstationen, säger Robert Beronius (L), barn- och skolnämndens ordförande.

Den nya skolan ska kunna erbjuda minst 600 nya platser och komplettera den redan befintliga fristående grundskolan Montessoriskolan Vigelsjö som idag bedriver skola för cirka 140 elever i den nuvarande skolbyggnaden. En av parametrarna i planarbetet är att Montessoriskolan Vigelsjö ska kunna fortsätta driva sin verksamhet på platsen i den nya skolan som planeras.

Beslutet om att ta fram en ny detaljplan för fastigheten Tälje 2:195 kan tas på Samhällsbyggnadsutskottets möte den 20 november.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.