Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

Missa inte chansen att bidra till landsbygdsutvecklingen

29 november 2019

Den 3 december är det dags för Landsbygdsforum, vilket är ett steg i kommunens landsbygdsutvecklingsarbete. Ideella ledare får träffa andra föreningsrepresentanter, tjänstemän och förtroendevalda från kommunen och lyssna på inspirerande föreläsare.

Grön äng med moln

Under Landsbygdsforum får representanter för ideella föreningar chansen att plocka med sig information och inspiration med sig hem till föreningar och hembygden för att jobba vidare med utvecklingen på hemmaplan. Det är genom allas samarbete som hela kommunen kan fortsätta utvecklas, oavsett var man bor.

- Vi kommer att lyfta goda exempel som förhoppningsvis kan ge idéer och inspiration till deltagarna, säger utvecklingsstrateg Torkel Andersson, som kommer att presentera kommunens handlingsplan för landsbygd och skärgård för de samlade deltagarna.

50 åtgärder i planen

I kommunens handlingsplan, som antogs i somras, finns det detaljerade åtgärdsbeskrivningar av en rad olika mål. Några exempel är att satsa mer på kollektivtrafik, fler gång- och cykelbanor, bättre och fler pendlarparkeringar, utöka den mobila biblioteksverksamheten och att inrätta ett landsbygdsråd – bland mycket annat. Det finns totalt 50 åtgärder i handlingsplanen.

Dagen bjuder på paneldiskussioner, det blir inspel om glesbygden av föreläsaren Tomas Håkki Eriksson, deltagarna i det framtida landsbygdsrådet ska utses, bland mycket annat.

- Vi är glada att så många ideellt engagerade personer redan har anmält sig. Det finns fortfarande platser kvar för de föreningsrepresentanter som inte hunnit anmäla sig ännu. Jag kan varmt rekommendera den som är intresserad av att den egna bygden ska få bästa möjliga utveckling att vara med och få lite tips och inspiration, säger Torkel Andersson.

Är du en engagerad representant för föreningslivet som vill vara med på Landsbygdsforum? Anmäl dig här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.