Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lyckat firande när badet fyllde 80 år

30 november 2019

Många ville fira att Hallstavik badhus fyller 80 år. En strid ström av besökare dök upp på lördagen för att äta tårta och fira tillsammans med personalen.

Bengt Ericsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden höll tal och tackade personalen för det fina jubileet under 80-årsfirandet. Fr v: Anno Johansson, Malin Olsson, Lotta Björkvall, Sandra Sandlund och Lena Lundblad.

Personalen var på plats och fick ta emot hyllningar och applåder från de samlade gästerna, och från kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson (här i mitten). Fr v: Anno Johansson, Malin Olsson, Lotta Björkvall, Sandra Sandlund och Lena Lundblad.

Det är inte varje dag ett badhus fyller 80 år, och det finns inte många anläggningar i landet som har hållit i gång lika länge som Hallstavik badhus har gjort. På lördagen firades den stora dagen med tårtkalas och tal, och personalen hade förberett med både ballonger och utställning om badets historia. Redan efter ett par timmar hade antalet besökare passerat 100, och det var full aktivitet både i bassängen och på kanten där fikagästerna satt och festade på den specialdesignade tårtan.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson (C) satte dagens händelse i perspektiv och gav en historisk tillbakablick om Hallstaviks historia och badets plats i människors vardag för 80 år sedan.

- Efter att pappersbruket invigdes 1915 växte Hallstavik snabbt, och det fanns stora behov av att ha gemensamma saker, som idrottshall och där kom ju också badhuset in, sa Bengt Ericsson.

Under lördagen kunde besökarna ta del av en liten utställning om det gamla badet, och samtidigt få lite information om det nya badhuset som byggs just nu och som öppnas efter sommaren.

- Det är många som har frågat mig om vad som kommer att hända med den fina väggmålningen när badet stänger, och de undrar om det finns någon möjlighet att ta med den. Det går tyvärr inte att ta med målningen som den är idag, men vi kommer att ha konst i någon form, sa Bengt.

Den 15 maj är det dags för sista baddagen på det gamla badhuset, innan utebadet öppnar för säsongen. När sommarens utesäsong sedan är över är det dags att flytta in badverksamheten i det nya badhuset, som just nu byggs intill utebadet.

- Det blir skönt att få flytta in i nåt helt nytt, där vi får både bättre personalutrymmen, en barnpool och en 25-metersbassäng, säger Lena Lundblad, enhetschef på Hallstavik badhus.

Under lördagens firande uppmanades besökarna att dela med sig av sina bästa minnen från Hallstavik badhus, innan det är dags att stänga för gott.

Minneslådan kommer att finnas tillgänglig under vintern och våren, så det finns många chanser att dela med sig av berättelserna från badet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.