Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jenny Nordström ny förvaltningsdirektör för Barn- och utbildningskontoret

4 november 2019

Barn-och utbildningskontoret har fått en ny förvaltningschef.

Jenny Nordström, verksamhetschef för gymnasiet i Norrtälje och rektor för Rodengymnasiet, från och med 1 oktober 2019 är hon tillförordnad förvaltningsdirektör för Barn- och utbildningskontoret.

Jenny Nordström har anställts som förvaltningsdirektör för Barn- och utbildningskontoret och är nu ansvarig för kommunens utbildningsverksamhet inom förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola samt vuxenutbildning.

– Det känns jätteroligt att få förtroendet och jag ser fram emot att fortsätta jobba med att utveckla skolans verksamhet, säger hon.

Jenny Nordström har jobbat i Norrtälje kommun i drygt två års tid, senast som verksamhetschef för gymnasiet och som rektor för Rodengymnasiet. Hon har en gedigen bakgrund inom skolans värld och har jobbat bland annat som lärare, utvecklingsledare, biträdande rektor och verksamhetschef på gymnasiet.

Vad är viktigast att jobba med just nu, och hur ser målet ut på längre sikt?

– Överst på listan är helt klart kunskapsuppdraget. Vi ska se till att ha kvalitet rakt igenom verksamheten och bedriva ett systematiskt kunskapsarbete där vi hela tiden förbättrar oss. På sikt vill jag att Norrtälje ska bli en föregångskommun när det handlar om hur vi jobbar med skolan, säger Jenny Nordström.

Hur blir vi en föregångskommun inom skolan?

– Genom att hela tiden jobba med utmaningarna. En bra skola är inte bra hela tiden, men om vi ser vad vi har och vad vi behöver förbättra, och hela tiden jobbar med rätt saker så blir vi en bra skola.

Ulla-Marie Hellenberg, kommundirektör:

– Jenny Nordström har aktuella kunskaper och erfarenheter från skola och utbildning. Hon är en erkänt duktig ledare med en positiv syn på sina medarbetare och har ett tydligt elevfokus. Jenny är dessutom strukturerad och en resultatinriktad ledare, säger Ulla-Marie Hellenberg.

Vad är viktigast för förvaltningen i och med tillsättningen av ny förvaltningsdirektör?

– Jag ser att det är viktigt nu med arbetsro för att arbeta med att förbättra såväl arbetsmiljön som kunskapsresultaten inom skolan. Men också att det samarbete som finns inom kommunens verksamheter för att arbeta med ohälsotalen hos våra unga stärks, säger Charlotta Tillbom, HR-direktör och kommande tillförordnad kommundirektör.

Robert Beronius (L), är ordförande i barn- och skolnämnden, vilket är den nämnd som styr arbetet inom förskolan och grundskolan. Han är mycket nöjd med ledningens val av ny förvaltningsdirektör:

– Jag är glad över två saker. Dels över att vi får en förvaltningsdirektör med en bakgrund inom skolvärlden, som vet vad det innebär att vara lärare och rektor. Dels över att vi får en fantastisk person som verkar rak, empatisk och handlingskraftig. Vi har stora utmaningar framför oss, och jag är övertygad om att Jenny är helt rätt person att leda förvaltningen framåt.

– Vi är jätteglada över att Jenny har rekryterats till jobbet som direktör för barn-och utbildningskontoret. Jenny har en gedigen bakgrund som lärare och skolledare, och har de senaste åren gjort ett utmärkt arbete som verksamhetschef och rektor för Rodengymnasiet. Extra roligt är också att Norrtälje kommun kan erbjuda karriärvägar internt, det visar att arbetet med karriärutveckling fungerar, säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden, den nämnd som styr verksamheten i gymnasiet och vuxenutbildningen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.