Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

Föreningar bjuds in till inspirationsdag

15 november 2019

Den 3 december är det dags för Landsbygdsforum. Kommunen bjuder in representanter från föreningslivet till en inspirationsföreläsning bland annat inför det fortsatta arbetet med landsbygds- och skärgårdsutveckling.

Landsbygd.

Det är kommunens tillväxt- och utvecklingsenhet som bjuder in till mötet, som blir startskottet för det fortsatta arbetet med att förverkliga landsbygds- och skärgårdsutvecklingsprogrammet.

Syftet med Landsbygdsforum är att samla representanter för alla föreningar som på något sätt arbetar med lokal utveckling till en ”mötesplats” för nätverkande och inspiration. Det här är första gången det görs, men målet är att skapa ett årligen återkommande möte.

Antogs av Kommunfullmäktige

Kommunens representanter kommer vid mötet att berätta om handlingsplanen för landsbygd och skärgård som Kommunfullmäktige antog i juni. Några föreläsningar kommer att lyfta fram goda exempel vad gäller lokalt utvecklingsarbete, som förhoppningsvis inspirerar andra att göra något liknande hemma i den egna bygden. Efter årsskiftet ska ett Landsbygdsråd bildas, och rådets representanter ska utses på Landsbygdsforum den 3 december. Det finns redan sedan tidigare ett Skärgårdsråd i kommunen.

- Norrtälje är en stor kommun med ett mycket rikt föreningsliv och det blir en utmaning att få ett landsbygdråd att bli så representativt som möjligt, säger Torkel Andersson, utvecklingsstrateg på Norrtälje kommun.

Skapa bättre förutsättningar

Målet med det fortsatta arbetet är att landsbygden ska få bättre förutsättningar för utveckling som leder till ökad tillväxt, bibehållen eller förbättrad tillgång på service - och fler jobbmöjligheter.

- Landsbygdsrådet kommer inte att fatta några beslut, men det blir ett bra bollplank i frågor som rör landsbygdens utveckling. Här kan företrädare för intresseföreningar från olika orter och kommunens företrädare träffas och utveckla gemensam förståelse om hur vi jobbar vidare framåt, säger Torkel Andersson.

Anmälningstiden har gått ut

Tack, alla som har anmält sig till Landsbygdsforum 3 december! Nu går det inte längre att anmäla sig.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.