Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Öppet hus för dig som anhörig till någon med psykisk ohälsa

5 oktober 2019

Vilket stöd behöver du som är anhörig till någon med psykisk ohälsa? Kom gärna och diskutera på Öppet hus den 10 oktober i Norrtälje stadsbibliotek.

Två personer som håller hand.

– Som anhörigstödsamordnare försöker jag hitta samarbetsformer med föreningar och organisationer. I Öppet hus som vi har den 10 oktober bjuder vi in dig som är anhörig till någon med psykisk ohälsa. Det här sker i samarbete med studieförbunden Vuxenskolan och Sensus och med Svenska kyrkan i Norrtälje, säger Ann-Marie Mattsson, kommunens anhörigstödsamordnare, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

– Här försöker vi se vad vi tillsammans kan göra för att jobba hälsofrämjande och förebyggande. Både Vuxenskolan, Sensus och Svenska kyrkan är vana att exempelvis starta olika samtalsgrupper. I olika samtalsgrupper kan de som har liknande erfarenheter fungera som ett bra stöd till varandra, säger hon.

Kom gärna och diskutera på Öppet hus

På torsdag är du som är anhörig till någon med psykisk ohälsa välkommen till Öppet hus.

– Det blir information och diskussion kring vilket stöd anhöriga till personer med psykisk ohälsa önskar och kan få. Vi bjuder också på fika, säger Ann-Marie.

Plats och tid

Norrtälje stadsbibliotek, torsdag den 10 oktober kl 18.00 – 20.00.

Vill du veta mer och/eller anmäla dig? 

Kontakta kommunens anhörigstödsamordnare: 

ann-marie.mattsson@norrtalje.se eller ring 0176-746 74.

Du kan också läsa mer om kommunens anhörigstöd.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.