Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje skyltar med ny brandstation

8 oktober 2019

Den nya brandstationens stjärna hälsar nu välkommen till Norrtälje vid stadens södra infart.

  • Brandstationen_vid_infarten_1.jpg Brandstationen vid Norrtäljes södra infart får sin nya skylt monterad.
  • Bino_och_Christer_1.jpg Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond och stf Räddningshef Christer Bergh vid brandstationen och Räddningstjänstens symbol för säkerhet och trygghet.
  • Magnus_1.jpg Kommunens räddningschef Magnus Wallin vid kommunens nya brandstation, där det bland annat finns de allra bästa förutsättningarna för utbildning i hjärt- och lungräddning samt brandskyddsutbildning för kommuninvånarna, vilket kan vara livsavgörande vid en allvarlig situation.
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Under onsdagen sattes Räddningstjänsten Norrtälje kommuns skylt upp på den nya brandstationen, som beräknas vara i bruk i början av år 2020. Platsen för stationen är noggrant utvald vid södra rondellen, nära till kommunens viktiga motorleder, med fokus på maximal säkerhet och trygghet för kommunens invånare.

– Vi arbetar med ett tydligt trygghets- och säkerhetsperspektiv i kommunen och brandstationen är en stor och viktig investering för ett framtida och tryggt Norrtälje kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond.

Norrtälje kommuns nya brandstation är utvecklad för att göra snabba insatser för invånarnas bästa, men också för att ha de allra bästa arbetsmiljö- och hälsoförutsättningarna för räddningstjänstens personal. Konceptet Friska brandmän har varit avgörande i hela projektet att bygga brandstationen, som ska hålla alla högsta möjliga arbetsmiljöstandard.

– Närheten och synligheten av den nya brandstationen är viktig för invånarnas säkerhet. Räddningstjänstens åttkantiga stjärna som idag har satts upp är en gemensam och viktigt symbol för de åtta traditionella ledorden uthållighet, skicklighet, kunskap, takt, mod, lojalitet, styrka och omtanke som europeisk räddningstjänst gemensamt arbetat för sedan 1800-talet, berättar stf Räddningschef och Christer Bergh, som har lång erfarenhet av yrket som brandman.

Brandstationen kommer att vara på ungefär 5 600 kvadratmeter och beräknas vara klar i början av 2020. Den kommer att uppfylla kommuninvånarnas behov av en mycket väl fungerande räddningstjänst under mycket lång tid framåt.

– Med den här brandstationen skapar vi bästa förutsättningar för hela kommunens säkerhet, säger Magnus Wallin, som är räddningschef Norrtälje kommun. En mycket viktig del av räddningstjänstens arbetsuppgifter är att förebygga och förhindra skador på människor och egendom.

Anläggningen kommer att vara självförsörjande på elektricitet via ett eget reservkraftverk och med värme genom en egen bergvärmeanläggning. Detta gör att stationen vid ett eventuellt strömavbrott eller haveri på fjärrvärme ändå kommer att kunna vara i drift med full funktionalitet. Den nya brandstationen har också solceller på taket, vilket bidrar till att hålla driftskostnaderna nere.

På den nya stationen finns också de allra bästa förutsättningarna för att utbilda samtliga kommunanställda, förtroendevalda och kommunens skolelever i hjärt- och lungräddning samt att ge dem brandskyddsutbildning, vilket kan vara livsavgörande vid en allvarlig situation.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.