Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Invånarna får tycka till om fritiden

7 oktober 2019

För tre år sedan fick kommunens invånare svara på vad de vill göra på fritiden. Nu är det dags igen. ”Vi vill ta reda på om kommuninvånarna är nöjda”, säger Adam Persson, t f förvaltningsdirektör på Kultur och fritid.

Norrtälje badhus simhall.

Nu har 8 000 personer i Norrtälje kommun valts ut som en statistiskt välrepresenterad grupp för att svara på årets kultur- och fritidsvaneundersökning, som skickas ut av kultur- och fritidskontoret via företaget Origo. I början av oktober landade utskicket i brevlådan, med undersökningen där kommuninvånarna får svara på frågor om hur de ser på sin fritid, vad de föredrar att göra – och hur nöjda de är i största allmänhet.

– Vi vill skapa förutsättningar för att invånarna ska ha en meningsfull fritid, och det kan vi som kommun göra på många sätt. Vissa saker kan vi inom kultur och fritid tillgodose, men andra saker kanske handlar om exploatering och att kommunen skapar förutsättning för företag att etablera sig, säger Adam Persson.

Stämmer av önskemålen

Kultur- och fritidsnämnden fattar årligen beslut om olika satsningar inom verksamhetsområdet. Det handlar både om investeringar och om verksamhetsbidrag till föreningar och andra aktörer. En anledning till att göra en kultur- och fritidsvaneundersökning är att stämma av verksamheten i relation till invånarnas önskemål.

– Om man läser sociala medier och insändare i tidningen kan man få intrycket av att en ishall eller en fotbollsplan är det absolut viktigaste. Men bara för att man höjer rösten i opinionen betyder inte det att man är representativ för befolkningen. Det är förhållandevis få som önskar sådant, de flesta vill ha helt vanliga saker som bra badplatser och cykelbanor, fortsätter Adam Persson.

Presenterar för nämnden

De 8 000 utvalda har ytterligare ett par veckor på sig att lämna in sina svar, och Adam Persson uppmanar alla som har möjlighet att vara med att svara på frågorna. Undersökningen kan besvaras både via den utskickade pappersenkäten, och via en digital variant, som du hittar genom att klicka här.

Den 14 november kommer resultatet av årets undersökning att presenteras för Kultur- och fritidsnämnden vid nämndens sammanträde.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.