Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Dags planera höstlovets aktiviteter

2 oktober 2019

Höstlovet närmar sig och det är dags för lovlediga barn och ungdomar att fundera på vilka aktiviteter som ska bokas in för veckan. I Finsta rivstartar måndagen med en familjekväll.

höstlov genre

Hösten är här. Det betyder att det är dags att planera höstlovet.

Kommunen arrangerar lovaktiviteter runt om i kommunen. Många av dem äger rum i Norrtälje stad, men i Rimbo och Hallstavik finns också aktiviteter att välja mellan.

Vecka 44 är det dags för höstlov och redan måndagen den 28 oktober finns chansen att bekanta sig med Finstas omgivning, för den som är sugen. Föreningen Finsta Forntid och Framtid arrangerar på måndagskvällen en familjeaktivitet i höstens tecken. Det blir tipspromenad för de läskunniga barnen, det blir bildbingo för de yngre längs med första delen av motionsspåret – och det serveras korv med bröd och fika. Gratis för barnen, vuxna betalar.

– Det blir en tipspromenad med Halloween-tema, och vi rekommenderar alla som kommer att ta med sig en ficklampa. Det blir ju mörkt tidigt, säger Sussie Sundin, från föreningen, som är en av arrangörerna av familjekvällen. 

Det är samling vid Kilens IP i Finsta, vilket ligger längs Gamla Norrtäljevägen, mellan Rialaavfarten och Finsta. Det kommer att stå brinnande marschaller vid infarten till idrottsplatsen för att besökarna ska hitta rätt. Arrangemanget pågår mellan 17.30-19.30.

Engagerade föreningar

Tack vare att så många föreningar engagerar sig och hjälper till att hitta på aktiviteter under loven, kan kommunens barn och unga välja mellan ett brett och varierat utbud inför sina lediga lovdagar. Målet för kommunens satsning på Mitt Lov är att det ska finnas nåt för alla barn, oavsett vilka förkunskaper eller förutsättningar de har. 

Under höstlovsveckan kommer det att erbjudas prova på-aktiviteter på Norrtälje sportcentrum, det blir akrobatikuppvisning, föreläsning av gaming- och e-sportjournalisten Effie Karabuda, det bjuds på western, guidad visning på luftvärnsmuseet, halloweendisco, fredagsmys – och mycket annat. 

Kolla in schemat på Mitt Lovs kalendersida redan nu (klicka på länken), så hinner du planera för det roligaste höstlovet hittills!  

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.