Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Vi söker fler gode män

30 september 2019

Vi söker dig som i rollen som god man vill hjälpa en medmänniska som saknar förmågan att företräda sig själv i olika situationer.

Händer

Du behöver ingen speciell utbildning, men bör ha goda kunskaper i vardagsekonomi, om hur samhället fungerar, ett gott omdöme och ett respektfullt bemötande. Uppdrag som god man brukar uppfattas som väldigt intressant och givande.

Ett ideellt uppdrag

För att passa som god man ska du även ha de kvalifikationer som behövs för att kunna sköta ett aktuellt uppdrag, ha en ordnad ekonomi och kunna ge uppdraget tillräckligt mycket av din tid. Att vara god man är inte ett arbete, utan ett ideellt uppdrag. Om det är första gången som god man får du introduktion till uppdraget.

Styrs av personens behov

Lagen säger att en god man ska vara erfaren, rättrådig och i övrigt lämplig. Valet av god man styrs mycket av vad den som behöver hjälp eventuellt har önskat och vilket behov som personen har.

Vi håller löpande informationsträffar för dig som vill bli god man. Om du är intresserade av att delta på en informationsträff maila ofm.sthlmnordost@taby.se.

Du kan självklart anmäla dig till träffen utan att förbinda dig till något uppdrag.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.