Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Succépjäs om tungt ämne kommer till Norrtälje

9 september 2019

För drygt två år sedan gjorde Riksteatern succé med pjäsen ”Allt som är värt”. Nu har de förändrat föreställningen från en högstadie- och gymnasieversion till en vuxenversion. Den 15 september kommer föreställningen till Norrtälje.

Skådespelaren Peter Jansson är ensam på scenen, och tillsammans med publiken skapar han en unik föreställning vid varje tillfälle. Föreställningen har hyllats var än den spelats, och trots att ämnet är av det allvarliga slaget är det både upplyftande, roligt och berörande på samma gång.

Listan över allt som är värt att leva för
Pjäsen handlar om en sjuårig pojke som får veta att hans mamma ligger på sjukhus efter ett självmordsförsök. För att rädda sin mamma gör pojken en lista över alla saker som är värt att leva för; glass, kung fu-filmer, berg- och dalbanor och så vidare tills listan är fylld av 314 olika saker. Listan växer – liksom pojken.

- Det är en väldigt rolig och gripande historia. Den bryter tabun och uppmuntrar oss att våga tala med varandra om känsliga saker. Trots att vi i det konstnärliga teamet kan den här historien utan och innan har vi alla både skrattat och gråtit under repetitionerna.

Det säger Isak Hjelmskog som regisserat föreställningen, inför nypremiären.

Varje föreställning är unik
Även om det finns ett manus och en fast föreställning bygger berättelsen till viss del på mötet med publiken. Det innebär att varje föreställning i sig är unik, eftersom inget utbyte är det andra likt.

Även om pjäsen är skriven av den brittiske dramatikern Duncan MacMillan är den anpassad till svenska förhållanden och där spelar musiken en stor roll, såväl för stämningen som för tidsramens skull.

- Jag hoppas att publiken känner att de varit med om en ovanlig kväll och att den kan bidra till att släppa tabun kring psykisk ohälsa, säger Isak Hjelmskog.

Föreställningen ”Allt som är värt” spelas på Rodengymnasiet söndagen den 15 september klockan 19.00.

Köp biljett via Visit Roslagen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.