Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Start för förkortad arbetstid med full lön på socialkontoret

3 september 2019

Nu inför Norrtälje kommun 35-timmarsvecka med bibehållen lön för vissa yrkesgrupper. Tidigare pilotprojekt har visat på positiva effekter för de anställda samtidigt som arbetssättet kunnat effektiviseras.

Flaggor Norrtälje kommun.

De handläggare som arbetar med direkt socialt arbete inom områdena barn och unga, försörjning, arbetsmarknad och integration samt missbruk omfattas av den förkortade arbetstiden. Projektet pågår i två år och kan avslutas i förtid om det visar sig att klienter upplever minskad service och tillgänglighet från handläggare.

– Detta är en del i arbetet att bygga en modern socialtjänst. Idag arbetar vi med flera digitala lösningar och tar till exempel hjälp av robotar för att våra socialsekreterare ska få mer tid att träffa våra invånare. Nu vill vi ge våra medarbetare tid för återhämtning eftersom vi vet att det ger resultat, säger socialdirektör Annica Blomsten.

Projektet startade den 15 mars 2019 med att undersöka vilka som skulle omfattas och hur avdelningarna kan effektivisera sina verksamheter för att tid till klienter inte ska minska. Bakgrunden till förändringen bygger på att medarbetare upplevt en hög personalomsättning och stress i arbetsmiljön. Den andra september börjar arbetstidsförkortningen gälla.

– Vi har som mål att öka tillgängligheten för våra invånare. Det målet ska vi uppnå oavsett den förkortade arbetstiden och det innebär att vi kommer att fortsätta den utvecklingstakt vi redan har, säger Annica.

Andra utvecklingsarbeten på socialkontoret i Norrtälje kommun

  • Robotisering inom försörjningsstöd
  • Digitaliserat kvalitetsledningssystem
  • Alkoholtest på distans för klienter
  • Distansarbete

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.