Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Stabil positiv trend för näringslivsklimatet i Norrtälje kommun

24 september 2019

Svenskt Näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat visar en fortsatt positiv trend för Norrtälje kommun med en ökning med två placeringar på listan över Sveriges kommuner.

Varje år presenterar arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Norrtälje kommun fortsätter förra årets uppgång och ökar i år ytterligare två placeringar och hamnar på plats 196.

– Den fortsatta uppgången är förstås glädjande men vi arbetar för att företagarna i kommunen ska bli mer nöjda. För att göra det behöver vi både förbättra servicen och få ändamålsenliga regler. Här har vi bland annat gjort satsningar på en regelförenklingskommission för att se hur vi kan göra det enklare för företagare, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Rätt kompetens

Företagarna ser en fortsatt förbättring av tjänstemännens attityder vilket visar att den utbildningsinsats som alla medarbetare som har kontakt med näringslivet genomfört - Förenkla helt enkelt - har fortsatt effekt. Men det här är ett fortsatt förbättrings- och fokusområdet för Norrtälje kommun.

– Något annat i rankingen som är väldigt positivt är att företagarnas syn på möjligheten att hitta nya medarbetare med rätt kompetens stärkts. Just kompetens är en viktig fråga för att näringslivet ska kunna utvecklas, säger Rodrigo Garay, tf näringslivschef i Norrtälje kommun.

– Även synen på konkurrens från kommunen har förbättrats, fler anser att kommunens verksamheter inte tränger ut privatägd verksamhet, säger Linda Börjesson.

Andra åtgärder som gjorts sedan förra mätningen är att kommunstyrelsen numera har ett näringslivsutskott som fokuserar just på de här frågorna och att en etableringsgrupp ger ökad service och hjälp till företag som vill flytta till eller utvecklas i kommunen.

Om rankingen

Med rankingen vill Svenskt Näringsliv visa var i landet de anser att det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till medlemmar i Svenskt Näringsliv som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Läs mer om rankingen

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.