Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pågående arbeten i kvarteren

19 september 2019

Nedan följer en kort statusuppdatering om byggena som pågår i hamnen just nu.

Kvarter 1 – Hamnhus1

Restaurangen ”Den gyllene räven” har öppnat i markplan och har en uteservering på Sjötullstorget. 

Kvarter 2 – Hamnträdgården (södra huset)

Arbetet med takmontage och stomkomplettering pågår och går enligt plan. Senare i höst startar arbetet med fasadbeklädnad. Inflyttning är planerad till februari/mars 2020.

Kvarter 3 – Soltornet

Inflyttningen påbörjades i juli och då öppnade även den nya restaurangen ”Salt & Sea” i Soltornets markplan. Inflyttningen kommer att pågå i etapper till och med oktober. 

Kvarter 4 – Brädgården

Under vecka 40 påbörjas grundförstärkning/pålning av kvarter 4. Det planeras att pågå ungefär till och med vecka 46. Runt årsskiftet är planen att husets stomme börjar resas. Inflyttning är planerad till sommaren 2021.

Kvarter 6 – Havstornet

Grundarbeten med bottenplattan, det vill säga armering och gjutning, börjar närma sig sitt slut och under oktober beräknas stommantaget starta. Norrtäljes hittills högsta tornkran beräknas monteras under v.42. Inflyttning beräknas ske under kvartal 2, 2021.

Kvarter 16 – Åkeriet

Efterbehandling av marken beräknas vara klart under vecka 48. Därefter lämnas marken över till Riksbyggen som ska bygga kvarteret. I dagsläget finns inga exakta uppgifter när produktionen planeras starta.

Kvarter 17 – Rödalen

Efterbehandling av marken pågår innan Slättö kan ta över och bygga hyresrättskvarteret Rödalen. 

Kvarter 18 – Alen

Efterbehandling av marken pågår. Därefter lämnas marken över till Mangolia bostad som ska bygga halva kvarteret med hyresrätter och andra halvan ska bli vårdboende. 

Kvarter 19 – Gråalen

Stommontage kommer pågå hela året ut. Inflyttning är planerad till sommaren 2020.

 

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.